Signerat Magnus Stenlund: Luai Ahmed: "Forget your fucking roots!"

I ett samtal med Luai Ahmed diskuteras religion, svensk invandringspolitik och rasism.
Luai kom till Sverige från Jemen för sex år sedan och har konverterat från islam, han är aktiv medlem i SD och är närmast unik som före detta muslim, i att offentligt våga uttala sig ytterst kritiskt mot islam. Även bland dem Luai kallar ’cute muslims’, d v s progressiva, som utåt tar avstånd från islamism, råder enligt honom värderingar som är helt väsensfrämmande från de svenska. Samtidigt är man väl medvetna om vad man förväntas säga och tycka. Taqiya, rätten att ljuga för icke-troende, innebär att vi inte kan förvänta oss ärliga svar, alla uttalanden görs för islams bästa och islams slutliga mål är att erövra hela världen. Progressiva muslimer kan tycka illa om islamism, men de känner alla till den, få vågar konfrontera den. Eftersom de lever i vår - ännu så länge - sekulära stat, så har de också enligt sharia rätt att bete sig precis som islamisten, när det t ex gäller att bestraffa en hustru som varit otrogen: man har rätt att stena henne till döds, eftersom man vet att svenska staten inte kommer verkställa ett sådant straff. Gränsen mellan islamist och vanlig ’cute muslim’ är alltså helt formell; den ene tar saken i egna händer, men båda styrs av samma grymma regelverk.

Islam är det största men inte det enda problem som Sverige har med invandringen. Det sätt vi bemöter invandrarna, med kravlöshet och undfallenhet, skapar bara mindervärdeskomplex och krav på mer av samma, och en alienation mot de obegripliga svenskarna som förenar invandrarna i en gemensam ovilja mot att integreras. Ett exempel är att så länge man inte kan svenska utan går på SFI, så får man mer bidrag. Det är alltså ekonomiskt rationellt att vara lat och inte lära sig språket! Då ska man inte heller förvänta sig att någon vill göra det. Om vi ska lyckas integrera och få människor att vilja assimilera sig så måste vi bli mycket mer nationalistiska, som man är i andra länder. Att vi inte är (eller försöker låtsas inte vara) rasistiska leder bara till misstro och kommunikationsproblem, ordet rasism används för att ta ifrån svenskarna möjligheten att särbehandla människor som måste särbehandlas. Människor måste vilja glömma sina rötter, d v s klanmentalitet, islamistisk kvinnosyn, antisemitism, homofobi etc, istället för att omhulda dem, såsom en majoritet av invandrarna nu fortfarande gör, även bland de progressiva muslimerna.
Samtidigt så är det svårt att se varför muslimer med närmast rakt motsatta uppsättningar värderingar som de vi har i Sverige varken skulle vilja eller kunna ta de nödvändiga stegen, i en process som är både svår och tidskrävande, när immigrationen fortsätter att ligga på över 100.000 varje år, nya icke-integrerade svämmar över i ghetton, där inte ens svensk lag längre gäller. Och om en ny regering öppet skulle försöka tvinga fram assimilering, t ex med minskade försörjningsstöd om man inte lär sig svenska, då hotar inbördeskrig. Detta krig pågår enligt Luai redan i det tysta sedan länge; i små steg erövras Sverige av de nytillkomna, och med muslimernas betydligt högre nativitet kommer denna erövring att vara fullbordad inom unga svenskars livstid, om inte trenden bryts.
Luai’s far mördades 1998 för att han var politisk aktivist. Hans mor, som är berömd i hela arabvärlden, för sina insatser som kvinnosakskvinna och frihetskämpe, har utsatts för flera mordförsök och Luai själv får så gott som dagligen nya mordhot, på grund av vad han står för och öppet uttalar. Han har inte begärt och får heller inget stöd eller skydd av svenska staten. Han är en intelligent och välutbildad ung man, fullt medveten om riskerna. Ingen tv-soffa utanför alternativ media välkomnar honom; han står för ’fel’ åsikter och har insikter som ingen får göra enligt deras narrativ. Ändå väljer han utan minsta tvekan att fortsätta sin gärning.
Det Luai Ahmed gör är viktigt för honom, alltför viktigt för att han ska låta sig tystas. Det är också viktigt för oss. Jag tvekar inte att utnämna honom till en av Sveriges modigaste människor. I ett samtal med Luai Ahmed diskuteras religion, svensk invandringspolitik och rasism.
📺 Var med och bygg alternativmedias TV-hus!
💰 Prenumerera för 39 kr/månad: www.exakt24.se/stod-exakt24

Kommentarer

 1. Exakt24

  Exakt243 månader sedan

  ❤ Vill du hjälpa oss? Vi vill konkurrera ut etablissemangets förljugna kanaler och skapa ett TV-hus bestående av fri media! Då kan vi sända dygnets alla timmar. Stötta oss med 39 kronor i månaden här: www.exakt24.se/stod-exakt24/

 2. Jesus Christ is Lord of Lords and King of Kings

  Jesus Christ is Lord of Lords and King of KingsMånad sedan

  Jesus Christ said; "You can see the shadow of Islam now darkening the nations. The religion of Satan. While he walks invisibly, the shadow cast by the density of his malice is darkening every area of the world. Soon it will no longer be a shadowy influence in America but an up-front reality as town after town falls to Sharia Law. . . . search.stillsmallvoicetriage.org/message.php?id=603&langCode=en-US islam is the religion of Satan, group where i share prophecies/warnings and information.. vk.com/public182074982

 3. Davy Giraldi

  Davy Giraldi9 dagar sedan

  Jag som invandrare så växte jag upp mest med Muslimer, man kan säga att integrationen var något som Svenska staten misslyckandes med där jag växte upp, så jag har stor eller större kännedom utav Islam jämfört med andra svenskar... Jag är uppfostrad som Kristen så jag är icke ateist men allt Luai säger om Islam är tyvärr sant, det är ett väldigt känsligt ämne för nästan alla Muslimer att erkänna eller prata om dem extrema verser som står på Koranen och som alla tror på eller är iaf medvetna om... Kan iaf säga att jag insåg väldigt tidigt att detta stämde väl på Muslimer och insåg på den tiden jag gick på Gymnasiet att när Jimmie Åkesson sa på riksdagen "Herr talman, Islam är den största hotet mot riket och mot demokratin" då kände jag, fuck det finns nån Svensk politiker som vågar säga det som det är...

 4. alex alex

  alex alex15 dagar sedan

  fyran va ja ogillar han som intervjuar

 5. Adam McCarthy

  Adam McCarthyMånad sedan

  Luai Ahmed du har all min respekt. Fred broder!

 6. fimfengius

  fimfengiusMånad sedan

  Korrekt. Skillnaden mellan islam och islamism är hårfin. Men man kan däremot hävda att syftet med islamism är att syfta till att införa sharia som grund för islamisk rättsskipning i samhället.

 7. Kjell Rehnström

  Kjell RehnströmMånad sedan

  Skulle man inte kunna säga "snälla mulsimer" på svenska?

 8. Johan Bernath

  Johan BernathMånad sedan

  Varför får inte denna modiga man vara årets svensk? var är F!? Fatta att vänstern bara imorterar sina slaviska röster.

 9. mats karlsson

  mats karlssonMånad sedan

  Häst mot folkgrupp... Det är helt suveränt. Det är precis vad den lagen är.

 10. Alexander Lucif

  Alexander LucifMånad sedan

  Herregud får man mer pengar i SFI? hahahahahahahahhahaha, sossarna har verkligen lyckats!

 11. Pelle löv

  Pelle lövMånad sedan

  Underbart att hara när han säger : Det finns inget bra med Islam

 12. Xittin Anas

  Xittin AnasMånad sedan

  Häst mot soffgrupp :)

 13. Iva Åberg

  Iva ÅbergMånad sedan

  Intressant att lyssna på men: Magnus du tar för mkt över! Avbryter och kommer med många ledande frågor. Det är synd.

 14. Erica Tångeberg

  Erica TångebergMånad sedan

  Vilket bra ordförråd och uttal för att bara ha bott här sen 2014.

 15. Cecilia Baxter

  Cecilia BaxterMånad sedan

  Tack för en mycket bra intervju!

 16. Leo Morgan Roos

  Leo Morgan RoosMånad sedan

  Kloka ord !

 17. Marianne Giger

  Marianne GigerMånad sedan

  Ja, man skulle kunna lyssna på Luai Ahmed i timmar, han är så klok. Intressant vad Luai sa' ang. ordet "kristendom". Ja, det vore bättre om vi kunde sluta att säga "kristendom" utan istället säga "kristligt". Du, Luai, kanske förstår bättre än svenskar när jag säger, att det finns cirka 2 % kristna i Sverige. Kristen är man bara när man en vacker dag har blivit frälst, det betyder frihalsad. Jesus avskyr mest av allt det religiösa för Han vet, att det är skenheligt och ett totalt hyckleri. Gud välsigna dej.

 18. Marianne Giger

  Marianne GigerMånad sedan

  Du är toppen, Luai. Men var snäll, att i framtiden aldrig säga ordet "Gud" när du menar "Allah".;För en av dom cirka 2 % kristna i Sverige är det en hädelse.

 19. Ante Venio

  Ante VenioMånad sedan

  Rötter är en del av din identitet. Utan rötter har du trauma och livet går ut på att ständigt söka sina rötter (ur mer eller mindre konstant ÅNGEST). Se ffa adoptiv och fosterbarnstudier. Ha hjärta Luai!

 20. Hoppe

  HoppeMånad sedan

  Tack Lyai för att du säger detta!💖

 21. Axel Öhman

  Axel ÖhmanMånad sedan

  Snygga shorts! KOM TILL GULLMARS!!

 22. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Om någon sida inte vill diskutera något så har någon sida något att dölja. Och någon sida har brutalt fel. En besserwisser som inte är medveten om det är riktigt farlig för andra öppet tänkande.

 23. King Kirriku

  King KirrikuMånad sedan

  Mjuk inskolning till I slam det var det här är Vilseledande Från er egna kultur

 24. ambessa shield

  ambessa shieldMånad sedan

  Säger snubben att staten i Turkiet och Tunisien dödar otrogna kvinnor genom stenkastning? Det har jag svårt att tro på. Om han ljuger om detta, vad säger att han inte ljuger om allt annat i samtalet?

 25. Eddie Larsson

  Eddie LarssonMånad sedan

  Läs biblen gamla testamenten där st6år det tydligt vi lever våra sista dagar coronavirus all klimatet över värden och alla flyktingar från diverse länder,sverige är kört

 26. Eddie Larsson

  Eddie LarssonMånad sedan

  om hela värden skulla lita på rätt gud kristwendommen Jesus kristus så hadde vi varit redan i himlen nu

 27. Anna Wigervall

  Anna WigervallMånad sedan

  Vilken kille! En väldigt inspirerande och intressant intervju.

 28. Eddie Larsson

  Eddie LarssonMånad sedan

  säger bara en sak vi svenskar vågar inte det bara flyter på .men hade vi varit med i 1 och andra värdskriget då jävlar hade vi haft en annan regering i detta land

 29. Anony Mouse

  Anony MouseMånad sedan

  Sverige är egentligen slut enligt mig men först när det kungörs officiellt (senast år 2035) att sharialagar ska införas ist kommer hjärndöda medelsvensson kvickna till liv framför tv-nyheterna. Då är det för sent !

 30. zaves irole

  zaves iroleMånad sedan

  Inte ett rättvist system längre , kriget har börjat nu , mot vilka? Mot hela jävla staten , i hela det här jävla demonbesatta landet. Egoism är vad 🇸🇪 förespråkar! För mycket fattigdom , hemlöshet och annat helvete. Nån måste vara den första som startar gnistan💥 för att sen låta elden brinna 🔥 .. 🇸🇪 💔🔥 (KAPITALISM STYR LANDET , VÄNSTER VILL ATT ALLA SKA HA DET LIKA)

 31. Tobe Tinkering

  Tobe TinkeringMånad sedan

  Kommentar för att stötta algoritmen

 32. Bon Summers

  Bon SummersMånad sedan

  If those roots aren't positively inspiring.

 33. Per Andersson

  Per AnderssonMånad sedan

  Vad i helvete. Ska inte vi ut demonstrera nu. Ilskan höjs nu va fan . Kom ner till Växjö .vi finns här med .Jag kommer och stöttar

 34. Per Andersson

  Per AnderssonMånad sedan

  Vad i helvetey

 35. Kille 1967

  Kille 1967Månad sedan

  Luai Ahmed borde skriva en bok om sina erfarenheter och vad som pågår bakom fasaden i Sverige. Jag hade köpt boken.

 36. Mr N

  Mr NMånad sedan

  Det sista jag behover pa den har kanalen ar vulgara "tuffa" USA uttryck som "forget your fucking" bla bla...

 37. Helena Augustsson

  Helena AugustssonMånad sedan

  Luai Ahmed äger!!! ❤️👍🙏🥰

 38. Leif Abelin

  Leif AbelinMånad sedan

  Starkt. Informativt? Javisst?

 39. Jonas Andersson

  Jonas AnderssonMånad sedan

  43:40 "Hets mot folkgrupp", "Häst mot soffgrupp". Luai Ahmed har huvudet på skaft och är lite komiker mitt i alltihop.

 40. Jonas Andersson

  Jonas Andersson2 månader sedan

  4:50 ..."och skillnaden mellan Islam och Islamism är att... Det är väldigt viktigt och kunna nyansera skillnaden, för att skillnaden är nästan ingenting egentligen" 👍😉🤣

 41. Bak Fram

  Bak Fram2 månader sedan

  Bra böcker att läsa: "Terrorns rike" och "De intellektuellas flykt"

 42. solveig sommerfeld

  solveig sommerfeld2 månader sedan

  Mycket upplysande. Beklagligt att islam övèrhuvudtaget spelar en så stor roll i det svenska samhället. Möjligtvis är det( nästan) för sent... att rädda det som verkligen är svenskt. 👍En mycket klok och modig ung man. En stor eloge till hans mor!

 43. Casiouz Productions

  Casiouz Productions2 månader sedan

  Varför hittar jag inte Luai's Kanal...jag vet att han hade en..och jag prenumererade på den..men..den har bara försvunnit..hittar den inte någonstans ??

 44. Casiouz Productions

  Casiouz ProductionsMånad sedan

  @Marcus H Ahaaa...jag förstår..

 45. Marcus H

  Marcus HMånad sedan

  Blockerad av YT för länge sen.

 46. Roger Federal

  Roger Federal2 månader sedan

  ÅK HEM LUAI

 47. Sören Söderberg

  Sören Söderberg3 månader sedan

  Älskar när han säjer häst mot soffgrupp

 48. Jeanett Andersson

  Jeanett Andersson3 månader sedan

  Är man inte fri, så är man "levande död"

 49. Roffe

  Roffe3 månader sedan

  Vänligen se Bengt Dahlöfs video och tillryggalägg den sista pusselbiten om vad som sker i världen setoos.info/name/0q-zy6N7Y5SiYpY/video Finns även på Vimeo - om den tas bort från denna plattform vimeo.com/417964708

 50. Bahman Jazooyeh

  Bahman Jazooyeh3 månader sedan

  Islam is a religion of peace and friendship, and everyone accepted Islam with open arms 610 - The Prophet meets Gabriel in the Cave of Hara (the first revelation) 613 - The Prophet publicly announces his claim to prophethood (Second Revelation) 622 - The Prophet migrates from Mecca to Medina 623 - War of Vadan 623 - Safwan War 623 - War of Dhu al-Asheer 624 - Battle of Badr 624 - War of Bani Salim 624 - Battle of Bani Qinqa 624 - War of the Swift 624 - Battle of Bani Qatfan 624 - Crisis War 625 - Uhud War 625 - War of Hamra al-Assad 625 - Battle of Bani Al-Nadir 625 - War of the essence of Raqqa 626 - The Last War 626 - The Second Al-jandal War 626 - Battle of Bani al-Mustalq 627 - Trench War 627 - Battle of Bani Qurayzah 627 - War of the Bani Lahians 627 - War of the Unseen 627 - Khyber War 630 - Battle of the conquest of Mecca 630 - War of Hanin. 630 - Tabuk War 632 - The Prophet dies. 633 - War in Oman 633 - Battle of Hadramaut. 633 - The Battle of Kazima 633 - The War of Walaja 633 - Battle of Ulysses 633 - Amber War 634 - Battle of Basra, 634 - Damascus War 634 - Ajnadin War. 634 - The death of Abu Bakr and the attainment of the caliphate of Umar 634 - War of Namarq 634 - War of abortion. 635 - Brave War. 635 - Boyb War. 635 - Conquest of Damascus. 635 - Battle of Fahl. 636 - The Battle of Yarmouk. 636 - Battle of Qadisiyah. (Persia) 636 - Conquest of Madain. (Persia) 637 - The Battle of Jalula. (Persia) 638 - The Battle of Yarmouk. 638 - The Muslims defeat the Romans and enter Jar al-Salam 638 - Conquest of the island. 639 - Conquest of Khuzestan and movement to Egypt.(Persia) 641 - Nahavand War(Persia) 642 - Ray War in (Persia) 643 - Conquest of Azerbaijan (Persia) 644 - Conquest of Pars (Persia) 644 - Conquest of Kharan. (Persia) 644 - Umar is killed by a perian slave(was military comander), Uthman becomes the caliph 647 - Conquest of the Cyprus Islands 648 - Attack on the Byzantines 651 - Naval war against the Byzantines 656 - Uthman is killed and Ali becomes caliph 658 - War of Nahran. (Persia) 659 - Conquest of Egypt 661 - Ali is killed. 662 - Egypt falls to the Islamists. 666 - Muslims invade Sicily, Italy 677 - Siege of Constantinople 687 - Battle of Kufa 691 - The Battle of Deir al-Jaligh 700 - Military attacks on North Africa 702 - The Battle of Deir Al-Jumeirah 711 - Muslims attack Gibraltar 711 - Conquest of Spain 713 - Conquest of Multan (Persia)(now a region in Pakistan) 716 - Attack on Constantinople 732 - War in France. 740 - Nobel War. 741 - Battle of Bagdura in North Africa 744 - War of Ein al-Jar 746 - War of Rupar Thotha 748 - Ray War. (Persia) 749 - Isfahan War (Persia) 749 - Nahavand War (Persia) 750 - Zab War 772 - The Hanbi War in North Africa 777 - War of Zaragoza in Spain Don't forget ... Islam is the religion of peace and friendship And fortunately, everyone accepted Islam with open arms

 51. heroldable

  heroldable4 månader sedan

  Jesus kom med kjærlighet. Allah er hat.

 52. Russel Selmer

  Russel Selmer4 månader sedan

  Ge invandrare i no go zonerna som vill integreras, möjligheter att flytta in i svenskare områden. Och låt sossar, miljöpartister, och vänsterpartister flytta in istället för dem, eftersom de borde också vara bäst på att hjälpa invandrarna som inte vill integrera sig i det svenska samhället! 85 % av invandrarna vill bo här i Sverige men inte integrera sig. Så hjälp de 10-15% av de invandrare som vill komma med oss i det svenska samhället!

 53. Ari Lindberg

  Ari Lindberg4 månader sedan

  Intressant kille Luai och som vet vad han talar om, ser fram emot flera intervjuer med honom..

 54. Johan Retsler

  Johan Retsler4 månader sedan

  48:57, utvandringsprojektet av mig själv. jag är på! Jag är med även om det är sinnessjukt. Jag är också med på krig fast det vill liksom inte börja formellt. Finns inga direkta krigsmål och saknas svensk organisation.

 55. Leo

  Leo5 månader sedan

  Guds krigare! Sanningen måste fram !

 56. GSS

  GSS5 månader sedan

  Mycket mycket viktigt avsnitt. Jag hyllar dig Luai för ditt mod och din ryggrad, om vi Svenskar som kollektiv hade ens 10% av dina nivåer skulle vi inte hamnat i det här helvetet vi har nu. Vidare förkovran här om de tre faserna av Jihad. Mycket oroväckande att vi redan är i fas 2. setoos.info/name/q4vT2pCDZ5xweKo/video Gällande programmet, så är formatet på en timme ett problem. Jag hade velat höra mycket mer av Luai, det här blev för krystat.

 57. Stefan B

  Stefan B5 månader sedan

  Hårresande är ordet. Vi svenskar är INTE rasister för att bevara vårt land. Luai är verkligen ett ljus i vår mörka verklighet. Sorgligt att en invandrare ska skriva oss det på näsan. Tack Magnus för denna intervju, och tack Luai för att du vågar säga hur det är i vårt tysta land. Vi vill inte ha ett Libanon här.

 58. biffen 44

  biffen 445 månader sedan

  Laui vet inte hur d stavas men du skulle bli stadsminister

 59. Violetta Àgnes Szász

  Violetta Àgnes Szász5 månader sedan

  Luai är en förvirrad person när det gäller islam..jag är iransk medborgare och jag känner islam och fruktar den också..dödlig ideologi

 60. Lotta Nissen

  Lotta Nissen5 månader sedan

  Jag älskar Luai en riktig kämpe.Politikerna skulle behöva lyssna på denna killen,han vet vad ISLAM innebär ✊

 61. SKOVDEPETE

  SKOVDEPETE5 månader sedan

  Myyycket bra intervju. Väl genomförd, god ton o röstläge hos bådadera. Tack 🙏😊

 62. Ingrid Arvidsson

  Ingrid Arvidsson5 månader sedan

  ALL HISTORIA SKAPAR HJÄRT INFARKTER. TITTA INTE BAKÅT, DU BLIR EN STENSTOD. SPECIELLT OM DU INTE LÄRT NÅGOT AV DEN. INTE BRA SKAPA TRADITION AV DÅLIG HISTORIA.

 63. Omega

  Omega5 månader sedan

  Sveriges kanske enda bra muslim/arab

 64. HypersonicWave

  HypersonicWave5 månader sedan

  @Omega Vill bara säga att han är otroligt modig. Det krävs otroligt mycket mod och intelligens att inte bara lämna Islam, utan dessutom gå ut offentligt och säga sanningen (att Islam är ren ondska).

 65. Omega

  Omega5 månader sedan

  @HypersonicWave ja ok du vill säga vad me de?

 66. HypersonicWave

  HypersonicWave5 månader sedan

  Han har lämnat Islam.

 67. Klara Nilsson-Berg

  Klara Nilsson-Berg5 månader sedan

  Det är omöjligt att inte gilla Luai!❤️

 68. Victor W

  Victor W5 månader sedan

  Häst mot soffgrupp

 69. Endjo

  Endjo5 månader sedan

  att mohammed skulle vara feminist har man även hört här i västvärlden. men här ses det som en bra grej. alltså mohammed var feminist därför är islam bra. i "våras länder" är det skämmigt att säga. underlig värld

 70. Livet På Jorden

  Livet På Jorden5 månader sedan

  VAD VAR "ÖVERRASKNINGEN" O_O🤔

 71. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth Nyberg5 månader sedan

  Jag börjar undra om EXAKT24 är en propaganda för AfS och nazism?? Så många AfS anhängare som kör med sin propaganda här. Är så trött på att läsa om deras lögner om SD som är bästa partiet i riksdagen. Läs detta om AfS så förstår ni varför jag tar avstånd från detta AfS. www.svt.se/nyheter/inrikes/beskedet-hahne-och-kasselstrand-tvingas-lamna-sverigedemokraterna

 72. lion ox

  lion ox5 månader sedan

  En miljard poäng till denna otroligt viktiga intervju!!! Starkt av er båda!

 73. Em Bee

  Em Bee5 månader sedan

  Den här intervjun borde alla sk. politiker och journalister i hela landet se. Verkligen något att tänka på. Tack för att ni belyser det här 🙏🏻!!!!

 74. Kilroy 1

  Kilroy 15 månader sedan

  Mycket bra 👍

 75. Wolfram Stornhauser

  Wolfram Stornhauser5 månader sedan

  det enda som kan rädda oss är ett hårt maunder minimum

 76. Kasper

  Kasper5 månader sedan

  Kunde varit dubbelt så lång!

 77. Tudor Santesson

  Tudor Santesson5 månader sedan

  Jättebra diskussion. Gärna en fortsättning på denna intervju.

 78. Julius Tomt

  Julius Tomt5 månader sedan

  Från det ena till det andra. Kan kusingiftemål sätta sina spår efter säg 1000 år?

 79. Viking 2016

  Viking 20165 månader sedan

  setoos.info/name/vq3b1XuGa5RofZ4/video

 80. Magnus Nyman

  Magnus Nyman5 månader sedan

  En mycket intressant intervju med en synnerligen rakryggad och modig man. En kommentar till den avslutande jämförelsen mellan kristendom och islam: Båda religionerna är missionerande men på helt olika grunder. Inom kristen teologi finns inget stöd för statligt missionerande eller militär erövring. Tvärtom skiljer man på världslig och religiös makt och Jesus uppmanar till pacifism och enkelhet. (Realpolitiskt så har kristendomen däremot använts av olika härskare för detta ändamål.) Inom islam, å andra sidan, så finns det ett uttalat teologiskt stöd för sammanblandning av stat och religion. (Man brukar inom religionsvetenskapen tala om s.k. "politisk islam".) Det finns också teologiskt stöd för mission med hjälp av militära medel och erövringar om så är nödvändigt.

 81. echiron

  echiron5 månader sedan

  Märkligt att Åkesson kan beskyllas av vänstertiltade för att ha dolda avsikter med sin politik. Men att muslimerna inte heller avslöjar de VERKLIGA avsikterna med att de har etablerat sig i Sverige och att t ex det är helt ok att ljuga för kuffarer som de kallar oss, det har PK-folket ingenting att erinra om . . .

 82. tambourine_man

  tambourine_man5 månader sedan

  Grunden i problemet i Sverige är inte Islamism, att den har etablerats i Sverige beror på nånting, det är svenskarnas mentalitet som har skapat situationen, denna extrema kollektivism där allt oliktänkande och kritik förtrycks har lett till de problemen vi har idag, denna mekanism finns i Sverige i alla lager, från skolan, arbetslivet, umgängeskretsar, överallt. Och Sverige styrs trots allt av Svenskar och inte av invandrare, de flesta politiker är etniska Svenskar och de rika kapitalisterna i landet är också det.

 83. Norma Jean

  Norma Jean5 månader sedan

  Men i alla länder som tagit emot muslimer har de så småningom tagit över helt och ursprungsbefolkningen blivit förföljda. Det beror inte på den svenska mentaliteten, men det kanske är enklare än i andra länder.

 84. Andy Westlund

  Andy Westlund5 månader sedan

  9 islamister ogillar denna video

 85. Jai-dii-seeker

  Jai-dii-seeker5 månader sedan

  En mycket viktig video med modiga Luai Ahmed! Han kan säga de kritiska synpunkter angående immigration och islam som vi etniskt vita svenskar inte kan säga utan att bli åtalade via häst mot soffgrupp-lagstiftningen. De diskriminerade här är vi svenskar som ej får debattera dessa saker fritt. Åsiktsbrott och tankebrott är statens viktigaste medel för sitt allt mer totalitära styre. Hoppas på en video del 2 med Luai. 😊❤️

 86. Neo0509able

  Neo0509able5 månader sedan

  Mycket bra intervju ! Delar på min fb sida

 87. Zune Zvenzon

  Zune Zvenzon5 månader sedan

  Är det inte meningen med en intervju att man ska guida och låta gästen prata? Jag stängde faktiskt av efter halva.

 88. Pham Nuwen

  Pham Nuwen5 månader sedan

  Det vore bättre om intevjuaren lät gästen tala till punkt och slutade "tolka" gästens uttalanden ("du menar alltså att...").

 89. HejaSverigeee

  HejaSverigeee5 månader sedan

  Tack för ett mycket bra program! 😎 Påminner mig om minst två saker - att jag ska fortsätta kampen mot förtryckare samt gnälla mindre.

 90. Mr. Axe

  Mr. Axe5 månader sedan

  MYCKET bra !!!! Tack Luai !!

 91. helix

  helix5 månader sedan

  Om det fortfarande vore allmän värnplikt, som på 80 talet så garanterar jag att det inte sett ut som det gör idag. utan militär plikt så har idag den unga svenska befolkningen inga huggtänder, gemenskap, mod, eller kampvilja. när jag gjorde militär tjänst så såg jag mesar och mammagrisar första dagarna växa till stridspittar 9 månader senare med en vilja av stål och ryggrad av titan. Lille ivan springer över stock och sten... ak:n knattrar ivan faller ner... blod och tarmar ligger där och ruttnar... lille ivan springer aldrig mer. Idag får vi byta ut ivan.... Allt som sker med sverige är tyvärr planerat sedan lång tid tillbaka, och genomförs med korrupta politiker sedan palmes tid. Våran regering är som en knarkkartell@Reinfeldt... full med horor.

 92. helix

  helix5 månader sedan

  setoos.info/name/sJvQv4V7h4NkiYA/video

 93. Lisen Persson

  Lisen Persson5 månader sedan

  TACK Luai för att du finns! ❤️

 94. R T

  R T5 månader sedan

  Heia Luai 👍

 95. J S

  J S5 månader sedan

  Väldigt modig kille och otroligt vettig. Någon som vet vad som hänt med hans kanal?

 96. GSS

  GSS5 månader sedan

  @J S Antagligen, det är väl att betrakta som samhällsomstörtande verksamhet i det här landet. Det vet ju de flesta hur Svenska regeringen kröp för nassarna under kriget, livrädda för att stå för något och riskera krig. Så det är klart att de kryper inför muslimernas våldskapital. Men det måste bli slut med det!

 97. Miranda

  Miranda5 månader sedan

  J S vet ej varför.

 98. J S

  J S5 månader sedan

  @Miranda - För att han kritiserar islam? 🤨

 99. Miranda

  Miranda5 månader sedan

  Den blev nerstängd. :(

 100. Miranda

  Miranda5 månader sedan

  Luai! 😍

 101. Susanna Svensson

  Susanna Svensson5 månader sedan

  Det är inte Islamister som är fel på, de vet vad de vill med Sverige, det är vara styrande som är hjärntvättade, pressis som Islamister.

 102. Nea Zenzen

  Nea Zenzen5 månader sedan

  Hoppas du kommer tillbaka till Exakt24 många gånger. Jättebra intervju.

 103. Magnus 2020

  Magnus 20205 månader sedan

  Luai, har en del intressanta resonemang. Men det Luai inte förstår är att just det han vill att ”riktiga flyktingar” behöver kunna göra såsom yttra sin aktivism i Sverige har varit ett gigantiskt problem som fullständigt pulveriserat vårt land. Vi har tagit emot ”politiska flyktingar” från alla sidor i Mellanöstern och Afrika. Allt som de flytt ifrån fortsatte här. Det kokar inombords när jag ser andra nationaliteter demonstrerar på våra gator med sina problem som handlar om deras hemländer.

 104. John Bauer

  John Bauer5 månader sedan

  Enligt Löven är det bra, vi måste bara ge det mer tid och pengar, hade han varit någorlunda normalt funtad, så hade han tagit det i beaktande och informerat allmänheten innan han öppnar gränserna och tar emot sådana här typ av värderingar

 105. Oroboruz78

  Oroboruz785 månader sedan

  Mer information om Islam till världen är bra! En religion som bygger på att man ska ta över världen och har takhina hette det? Att du får ljuga för otrogna är förenat med REN LIVSFARA! Sen ett tips Magnus Stenlund, du avbryter Luai lite väl ofta. Låt den du intervjuar prata till punkt! Instämmer ta med muslimska kvinnor som är konvetiter!

 106. Susanna Svensson

  Susanna Svensson5 månader sedan

  Islam vill inte att integreras! De vill att vi alla andra skall vara som dem, och hälst leva efter Islam normer.

 107. Susanna Svensson

  Susanna Svensson5 månader sedan

  @Elisabeth Nyberg folket i Sverige och det verkar även de som har styrt och styr landet kan inget om Islam, tyvärr. Och det har gjort att Islam klivit in i Riksdagen. Plötsligt har vi islamister i Riksdagen som är från från Somalien, Kosovo, Bosnien, Irak, Syrien, Palestina? Klaner har puttat in dem. Dessutom så fort någon öppna munnen och påtalar, snabb tystas dem. Hur skall vi komma ur detta är ända att upplysa, och åter upplysa. De som styr är redan bakbundna, de ser inte eller vagar inte. Sen är frågan om det inte är EU som är orsak till det vi har hamnat i. Vara styrande har gjort exakt som EU vill. Självstyre har vi inte längre. Var det meningen att Sverige skall vara totalt styrda av Tyskland, Frankrike? Första som var fel och de slås EU fortfarande är Schengen. Alla kriminella har vi fått, bra fängelse där de få bra mat, boende, tv, datan, utbildning.

 108. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth Nyberg5 månader sedan

  Läs verser ur koranen som jag kopierat i mitt inlägg nedan, så ser man ju skillnaden mellan kristendom och islam och lyssna på information från f.d. islamister som vet vad islam är och även på andra som är mycket pålästa om islam och på samtal mellan f.d. islamist och svensk islamist som säger att det är uträknat att det kommer många islamister till Sverige och Europa, för att de tänker ta över makten. ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

 109. OpenmindedSceptic

  OpenmindedSceptic5 månader sedan

  Häst mot soffgrupp🙌🏼🙌🏼🙌🏼

 110. Nea Zenzen

  Nea Zenzen5 månader sedan

  Gött att se dig Luai, saknat dig. Mycket bra inslag.

 111. Peter Tornborg

  Peter Tornborg5 månader sedan

  Bravo Magnus Hyperintressant.

 112. mr man

  mr man5 månader sedan

  Trodde att han var AFSare

 113. Christin Ohlin

  Christin Ohlin5 månader sedan

  Sympatisk kille men hur kan man vara säker på att han inte är en dubbelagent som utför taqiyah här.

 114. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth Nyberg5 månader sedan

  Christin Ohlin... Nej nej han är ingen jihadist, han är ärlig och vet vad islam innebär därför har han lämnat islam. Läs verser ur koranen nedan som jag kopierat och tagit med information om islam från f.d. islamister och andra som är pålästa om islam.. ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

 115. Swedish Lives Matter

  Swedish Lives Matter5 månader sedan

  Jag förstår vad du menar, jag får inte den känslan. Han är en homosexuell apostat som öppet uttrycker sig mot Islam. Hade han försvarat sin f.d. tro en enda gång, kanske det. Han är äkta.

 116. Allan Anderson

  Allan Anderson5 månader sedan

  Väldigt modigt gjort av dig Luai att du avslöjar och gör det offentligt, trots allt. Man kan riskera sitt liv genom att talar ut sanningen som Du gör! Respekt ✊