290. David Eberhard, Skillnaden Mellan Kvinnor och Män | Framgångspodden | Hel intervju

Biljetter till Framgångsshowen finns nu att köpa: bit.ly/YTFPGST
David Eberhard gästar i Framgångspodden med Alexander Pärleros. Denna video inkluderar hela intervjun.
290.David Eberhard, Skillnaden Mellan Kvinnor och Män:
podcasts.apple.com/us/podcast/290-david-eberhard-skillnaden-mellan-kvinnor-och-m%C3%A4n/id985517492?i=1000444097609
Alexander Pärleros:
alexanderparleros
Art Svanberg (Videographer & Editor):
artsvanberg
Beställ Framgångsboken: bit.ly/2DK4cvy
Bästa tipsen från avsnittet i nyhetsbrevet: www.framgangspodden.se
Sök till Vip Gruppen: groups/1063620510448961/ -
#framgångspodden #alexanderparleros #davideberhard

Kommentarer

 1. Z

  Z3 timmar sedan

  han låter precis som Lars Vilks

 2. Vitman

  VitmanDag sedan

  Allseende ögat på Alexander Pärleros profilbild. Akta er jävligt noga för denna frimurarkanalen. Kill Your Locan Freemason

 3. LUCIFER LIGHT N' SOUND

  LUCIFER LIGHT N' SOUND2 dagar sedan

  Han har pratat i 2 minuter och jag FATTAR INTE VA HAN SÄGER. FÖR HELVETE!

 4. Martin Holmberg

  Martin Holmberg3 dagar sedan

  Wow. Jag som har asperger, aka väldigt manlig hjärna, ser denna debatt som en fingervisning om hur män och kvinnor kan leva tillsammans utan att könskriga. Ja, jag är mer sakorienterad. Nej, jag är inte våldsam. Ja män har ungefär dubbel överkroppsstyrka i snitt. Ja kvinnor kan ha en för mig utomjordisk förmåga att tänka i någon form av hybridiserad emotionell/rationell kapacitet kring t ex konflikter. Och nej, jag har inte hört någon kvinna prata så specialicerat om ämnet, eller gå så tydligt rationellt och disciplinerat så långt ner i meningsfulla tankegångar. Och nej, inget kön än sämre eller bättre. Omfamna skillnaderna inför internationella kvinnodagen, men skapa varken matriarkat ellet patriarkat. Män diskrimineras från kvinnodominerade yrken i Sverige idag, men kvinnor diskrimeneras inte när de ansöker till mansdominerade yrken. Tack

 5. farligast

  farligast3 dagar sedan

  Är det inte hat att lägga fram fakta och veta saker?

 6. Barntjuv

  Barntjuv4 dagar sedan

  För vem är "informationen" om gruppskillnader mellan kvinnor och män viktig, t.ex. att de flesta civilingenjörerna är män, och vem definierar "jämställdhet"? Hur hjälper "informationen" en specifik individ att på förhand veta några karaktärsdrag om en annan individ eller att göra bra, d.v.s. konstruktiva, uppbyggliga livsval? Det påminner mer om horoskop i någon, alltför dyr, kvällstidning med noll existensberättigande. Att majoriteten psykopater skulle vara män är f.ö. bara rent nonsens. Läs gärna mer på t.ex. psykopat.se. Till syvende och sist kokar diskussioner om genus, "jämställdhet" och kön alltid ned till följande, fundamentala fråga: är du i första hand en självständig individ eller en liten, beroende del av ett obestämt kollektiv, någonting "högre", sannare och bättre än dig själv? Och denna följdfråga: vem är ytterst ansvarig för dina livsval och belägenhet: du själv, ditt arv eller din uppväxtmiljö och senare miljö?

 7. ann eliasson

  ann eliasson5 dagar sedan

  OCH plötsligt fattar jag att så många kändisar har "vuxen-ADHD"!

 8. Thedrunkenswed 1337

  Thedrunkenswed 13375 dagar sedan

  det märks att killen helt enkelt inte vet hur cannabis fungerar :D hahaha herregud klart att det finns folk som är barnsliga som röker på men den absoluta majoriteten är helt vanliga individer som röker en holk då och då som inte märks av i samhället överhuvudtaget.

 9. Thedrunkenswed 1337

  Thedrunkenswed 13372 dagar sedan

  @Staffan Franzén visst men går att läsa på inom ämnet också finns otaliga fakta om just cannabis i dagens läge cannabis dödar tex inte hjärnceller det är bevisat cannabis skapar inga psykoser det kan dock utlösa en redan underliggande psykos precis som alkohol eller diverse andra substanser/mediciner kan göra. Cannabis är inte beroendeframkallande samt så finns det inga studier alls som stödjer tesen om att folk som röker på blir barnsliga/korkade det är en ren stereotyp. Cannabis är i sig ingen inkörsport till tyngre droger heller det finns absolut ingenting i cannabisen som får någon att vilja gå över till tyngre narkotika. Däremot kommer man oftare i kontakt med andra droger just pga att cannabis är illegalt och därför måste man gå till en kriminell langare som i sin tur ofta säljer andra saker också. Den biten skulle försvinna helt om cannabis var lagligt. Så tycker jag att cannabis ska förbli olagligt och kriminellt ABSOLUT inte det borde legaliserats och reglerats för länge sedan. Detta skulle även dra in stora pengar i form av skatt till staten som dom i sin tur kan satsa på att få människor ut ur tyngre missbruk

 10. Staffan Franzén

  Staffan Franzén2 dagar sedan

  Sett nån från LoB för det? 😁😅

 11. Staffan Franzén

  Staffan Franzén2 dagar sedan

  Helt sant, testar man inget vet man inte. Enkelt

 12. Ingrid Arvidsson

  Ingrid Arvidsson5 dagar sedan

  Sitta och spekulera om vad som är mest skadligt eller inte? Hur många decennier har detta pågått? Räcker det inte att veta att det äe skadligt? Är det inte skador folk vill ha? HÄLSAN TIGER STILL. Idag vet jag att droger och alkohol, men även cigaretter påverkar hjärnan. Men är det bara hos mig detta sjunkit in i. Ska vaccin pass utverkas, vore det bra med pass för alla som drogar sig också.

 13. Tor Henriksson

  Tor Henriksson6 dagar sedan

  Vad tror Dr. Eberhard att den psykologiska bakgrunden till häxprocessen var?

 14. Tor Henriksson

  Tor Henriksson6 dagar sedan

  De flesta kvinnor jag jobbat med har sagt att de helst jobbar med män, men när dom gör det så motarbetar de männen med hjälp av typ härskartekniker

 15. Stefan

  Stefan6 dagar sedan

  Majoriteten av dom som jobbar inom HR är förmodligen kvinnor och då kan man väl påstå att dom använder sig av urvalsprocesser skapade av kvinnor, för kvinnor och därför anställer såna som är lika som dom själva. Det är väl inte så konstigt om fler dör av droger i SVerige, här har ju folk råd att köpa droger.. ta ifrån folk pengarna så minskar dödstalen.

 16. Camilla Edstrom

  Camilla Edstrom6 dagar sedan

  Bra angående ROG. Håller faktiskt med . Mycket intressant . Alltihopa

 17. MrFittslickaren

  MrFittslickaren9 dagar sedan

  Låter som någon har tagit sina fördomar från amerikanska filmer för seriöst. men jag kan ha fel, inte sett hela än

 18. Bosse Raven

  Bosse Raven11 dagar sedan

  Eberhard är mycket bra! Dessutom modig, som över huvud taget vågar föra fram sina vettiga åsikter. I Sverige skyr man ju, som bekant, sanningen och naturliga instinkter.

 19. МК

  МК11 dagar sedan

  🔥Vår frihet står i vägen för deras makt🔥

 20. Janne

  Janne12 dagar sedan

  bra programledare också...👍👍

 21. Janne

  Janne12 dagar sedan

  Bra David du är duktig ska köpa boken..Har även S.Pinkers bok..Svenska politiker o media är galna kvinnor har blivit lurad sedan länge minns att mammor sa till sina döttra du kan gôra allt du är bäst..när dessa blir vuxna upptäcker dom att det var inte så enkelt och skyller allt på männens..fel..

 22. alexander engdahl

  alexander engdahl13 dagar sedan

  Att David har liten kunskap om cannabis är tydligt!! Tex Hashpsykos finns endast i Sverige! Och vanföreställningarna om brukare av cannabisen är pinsamt tydlig!

 23. Morgan Lång

  Morgan Lång13 dagar sedan

  Tacka Sossarna för hur Samhället ser ut !👣

 24. Oscar Svensson

  Oscar SvenssonDag sedan

  Ja fy fan för 40h arbetsvecka, folkpension, allmän och lika rösträtt etc. Och nej, jag är inte socialdemokrat...

 25. Mikael Gillberg

  Mikael Gillberg15 dagar sedan

  Hej ifrån Allingsås amen777

 26. Tompa

  Tompa16 dagar sedan

  Varför kommer dom här sopiga avsnitten upp efter varje klipp jag tittar på? Är detta va staten vill att jag ska titta på? Bort med skiten.

 27. Eloisa Larsson

  Eloisa Larsson21 dag sedan

  setoos.info/name/qI65mXaad4GemZo/video

 28. Fredrik Sandqvist

  Fredrik Sandqvist23 dagar sedan

  Imponerande kunskap från människan. Bara kikade några minuter först men fastnade totalt. Bra podcast och vettigt upplägg.

 29. Anna Vicctoria Lilah

  Anna Vicctoria Lilah23 dagar sedan

  Han hade mig tills denna delen i podden : när dom prata löner så gav han exemplet att ” varför man har olika löner är för att man väljer olika jobb, som man väljer man jobb som man kan ” tjäna pengar på när man sover” och kvinnor väljer att jobba med människor och en sjuksköterska kan ju inte tjäna mer pengar ju fler patienter hon träffar” vänta Vaaa? Problemet är ju förfan att SAMMA jobb ger olika lön till olika kön.

 30. Anna Vicctoria Lilah

  Anna Vicctoria Lilah23 dagar sedan

  Att tillägga många delar var mycket bra och mycket intressant prat👏🏼

 31. Dakke Fernet

  Dakke Fernet25 dagar sedan

  43:28 Det är väl just ålderskillnaden mellan syskon och deras omgivning/livsförhållanden/hur syskonen behandlas olika beroende på ålder etc. som gör att genetik=personlighet inte alls går att sammankoppla/"förutse" ?

 32. Felix S

  Felix S26 dagar sedan

  det är användaren som är problemet oftast och inte drogen.

 33. RocketMan12260

  RocketMan1226024 dagar sedan

  klassiskt gymnasieargument

 34. Felix S

  Felix S26 dagar sedan

  faktumet att drogen är olaglig gör dig paranoid, inte drogen.

 35. Ami Niq

  Ami Niq27 dagar sedan

  👌🏽♥️

 36. Patrik Nellvi

  Patrik Nellvi28 dagar sedan

  Nääää! Det är inte genetiskt att vara lat. Lathet kommer när man växer upp bekvämt. Håret har med testosteron att göra.

 37. Philip Battersby

  Philip Battersby4 dagar sedan

  50% miljö, 50% genetik. Jag är lik min mamma när det kommer till drivkraft, dvs jag gör det jag måste när jag måste, medans min pappa och syster är flitiga som myror och gör det de kan när de kan. Men kul att du lyssnade på en sakkunnig expert i nästan 2 timmar och inte fattade ett ord av vad han sa.

 38. William Lindroos

  William Lindroos11 dagar sedan

  Tunt hår har inte med testosteron att göra, det har med ett annat hormon att göra och det är genetiskt precis som han sa.

 39. Daniel Eriksson

  Daniel Eriksson29 dagar sedan

  Jag kan intyga att han inte har någon aning om hur mycket heroin du behöver ta för abstinens och sug. Om du tar heroin två dagar i rad kommer du få lite febersymptom och det ända som botar det är heroin. Väljer du att låta bli så kommer du bli bra på 2-3 dagar. Men det är där folk väljer att ta mer för att bli friska. Så dem går med febersymptom fram tills dem tänder på igen då försvinner det på en sekund. Därför är det så starkt, tänk dig ha 40 graders feber och inte bara ta några bloss så är det borta.

 40. jonathanmellqvist2

  jonathanmellqvist2Månad sedan

  Synd att han svamlar så väldigt om cannabis. Onödigt :/

 41. Philip Battersby

  Philip Battersby4 dagar sedan

  Spännande att du tolkar det som svammel - är det för att det inte överensstämmer din bild av hur det är?

 42. DJ PO

  DJ POMånad sedan

  Man kan sluta tvärt oxå med alkohol om man druckit en whiskey per dag om man vill o e motiverad o brinner för nåt annat än mer, så psykologi KAN bota istälket föe tabletter. ISverige e det BARA tabletter som e lösningen till alla problem. Nszisterna prövade electricitet som behandling görs än idag fast i mkt svagare doser. Konsten när kemi/biologi/psykologi blandas. Sex e den starkaste drogen oxå, enligt heroin-studier, men det e väl inte helt sant, men ändå. Kroppens naturliga krafter kan bota utan piller-kemi.

 43. Torill Lund Born

  Torill Lund BornMånad sedan

  Om man ser dette innen kristen tro og vekkelse. Altså rent åndelig så ville man ansett de schisofrene som influert av onde krefter..altså påvirket av krefter utenfor Gud. . Selv Bibelen skriver om besatte og påvirket av demoniske krefter og at ved en total omvendelse til Gud og Jesus så blir dette mennesket helt nytt og fri fra sine plager. Innen kristne vekkelser har man jo opplevet slike hendelser oppigjennom årtusener og århundrer. Jeg tror iallefall på ånds.livet selvom dette virker fremmed for mange. Men ikke omvendte kristne.

 44. sodomite777

  sodomite777Månad sedan

  Vad slemmig intervjuaren ser ut. Intressant ämne men podden är alldeles för lång

 45. SerpentInside

  SerpentInsideMånad sedan

  Rent trams det där kring depression, annars har jag ganska stor respekt för honom.

 46. oscarh112

  oscarh11213 dagar sedan

  Vilken del av det?

 47. Antakaran

  AntakaranMånad sedan

  58:00 Att statliga vårdyrket ÄR underprioriterat är en underdrift. Jämför andra statliga yrken med denna sektor. Kom ihåg vad globalistpolitiker prioriterar som är taget ur skattkistan, sin egen lön, Rosenbads drift, imigration, jämställdhetsidiot projekt, utländska gåvor, etc. Med andra ord ingen har frågat arbetarna om lönen- antagonisterna är fackpampar och politiker.

 48. Jonas Ek

  Jonas EkMånad sedan

  Alla droger är dåliga för barn och ungdomar.

 49. Stina Stubin

  Stina StubinMånad sedan

  Väldigt bra avsnitt måste jag säga

 50. Jan Bengtsson

  Jan BengtssonMånad sedan

  Då hade "the shit hit the fan"... Genusvätarna hade gått i taket!

 51. Mathias Jakobsson

  Mathias JakobssonMånad sedan

  Testosteron gör inte en man aggressiv. Östrogen gör män aggressiva. Deprimerade män har låga testosteron nivåer och höga östrogennivåer. Arga män har höga östrogennivåer. Testosteron gör en man orädd och fokuserad inte irriterad och arg. Högt östrogen gör en man rädd och arg.

 52. Mathias Jakobsson

  Mathias JakobssonMånad sedan

  @Jay Adams jag har inte läst någonting om det... använde bara sunt förnuft. 😊 Trevlig helg! ❤️

 53. Jay Adams

  Jay AdamsMånad sedan

  @Mathias Jakobsson Tog upp det då du uppenbarligen missförstod när jag nämnde patriarkat. Patriarkat är mycket väl ett riktigt ord och det finns länder som är mer patriarkala och där utåtagerande män är mer accepterat än i andra kulturer. Aggressivitet beror inte enbart på biologi utan miljöfaktorn spelar också sin roll. Har nu läst två erkända studier som bägge två stödjer din tes om kortisol, serotonin och lågt testosteron. Hade ingen aning om detta men intressant att läsa. Tack för infon

 54. Mathias Jakobsson

  Mathias JakobssonMånad sedan

  @Jay Adams Det tror inte jag 😊. Finns inget som stödjer det påståendet. Jag förstår inte varför du tar upp dessa länder som exempel på patriarkala exempel. Fyller inget syfte över huvud taget. Psykopater och narcissister finns överallt. De är ofta maktgalna, manipulerande lögnare som är ute efter att härska över andra människor. Såg hela din länk. Lärde mig inget nytt.

 55. Jay Adams

  Jay AdamsMånad sedan

  @Mathias Jakobsson Jo det stämmer men jag tror även att testosterone gör män mer aggressiva generellt med. Aggressiv behöver inte innebära att man är våldsam eller utåtagerande. Edit: faktum kvarstår att det finns samhällen och nationer som är väldigt patriarkala t.ex Pakistan, Afghanistan, Irak, Somalia osv. Det jag syftade på när jag nämnde patriarkala samhällen. Inte myten om patriarkatet som feminister i Sverige ofta nämner t.ex i samtalet mellan Navid, David, Atilla och Elin. Om du inte har sett den så kan jag rekommendera att se den. Alexander Pärleros är inte den mest intellektuella personen eller bäst på att intervjua. setoos.info/name/qmyVyIKgho-qmIA/video&t

 56. Mathias Jakobsson

  Mathias JakobssonMånad sedan

  @Jay Adams Rädsla bildar kortisol. Kortisol bryter ner testosteron. När testosteronet bryts ner ökar östrogen. En arg man är en rädd man. När en man går in i feminin energi så händer ovan. Feminin energi har vi fått från vår mamma. Har mannens pappa varit ofta i feminin energi så har vi inte lärt oss hur vi ska gå in i maskulin energi. När mannen går in i maskulin energi överkommer mannen feminin energi. Detta påverkar våra hormoner och våra hormoner påverkar oss. Vi kan välja och träna upp detta. När det gäller att tillsätta testo så reagerar alla olika. Varför vissa män blir arga är för att deras östrogen skenar när testot går ner. När de tagit en ny dos testo så går östrogenet ner till att testot börjar gå ur igen, o s v. F ö så är patriarkatet ett påhittat ord för att trycka ner män för att kunna lyfta upp kvinnor. Även kallat narcissism.

 57. Anders Folke

  Anders FolkeMånad sedan

  Kvinnor har två X-kromosomer (en från far, en från mor), män har endast en (från mor). Y-kromosomen innehåller mycket lite funktionell genetisk information. De "störningar" som sitter i X-kromosomen (hemofili och färgblindhet är de mest kända kanske) drabbar män fullständigt, medan kvinnor har en X i "reserv". Könskromosomerna är ett par av de 23 par som våra cellkärnor innehåller. Men D. Eberhard har förstås rätt i att mitokondriellt DNA ärvs på mödernet helt och hållet. Det härrrör ju från ägget. Spermierna bär endast kärn-DNA: 23 enkla kromosomer, varav en X eller en Y. Därav könsbestämningen - varannan flicka, varannan gosse. Det finns f ö grupper av djur som har omvänd könsbestämning eller helt annan mekanism.

 58. ann-sofie karlen

  ann-sofie karlenMånad sedan

  vet du att ja känner en.som effter en trafikolycka som ätit citodon sen 1982 många läkare anser att han borde äta tramadol och tradolon eller mm men han säger om citodon hjälper mej vill ja inte ha starkare och detta säger dom att detta är missbruk var för han säger att kanske behöver ja en starkare medecin framåt men om citodon funkar vill ja inte ha starkare om ja slipper visst är de konstigt?????? eller???

 59. Jonna †

  Jonna †Månad sedan

  ÅÅÅH NU BÖRJAR DE SPELA IGEN!! Jag vill inte lyssna på den här skiten, 159,000 visningar måste vara SEtoos som trycker på folk och nästan tvingar folk att lyssnar på den hår skräppodden

 60. Micke petterssom

  Micke petterssomMånad sedan

  Är det någon som tvingar dig att lyssna.

 61. Mio Jamo

  Mio JamoMånad sedan

  Sveriges Jason Statham

 62. Jonna †

  Jonna †Månad sedan

  Gosh! Jag är såååå trött på denna podcasten och oavsett hur många gånger jag klickar ”inte intresserad” så fortsätter youtube att ”tipsa” mig har den här podcasten nästan lika ofta som Jordan B. Petersons föreläsningar. JAG ÄR ÄR INTE INTRESSERAD AV HÖRA OM ERA MENTALSJUKHUS OCH AMFETAMIN! Basta!

 63. David Wittberg

  David WittbergMånad sedan

  Genom att kommentera kommer YTs algoritm tolka det som om du är intresserad, så se fram emot fler förslag. :)

 64. Tor Henriksson

  Tor HenrikssonMånad sedan

  Men du sa att mäns hyddor är 12% större i snitt. Ofta hör man att flickor utvecklas tidigare än män, är det inte helt naturligt om det tar x gånger mer tid att utveckla en man? Och är det inte så handen på hjärtat att kvinnor inte ens anmäls för våldsbrott? Kvinnor är inte ens påräknade i lagen. Och kvinnor använder långt mer psykiskt våld vilket inte ens är olagligt. Samma möjligheter jämlikhet, men du säger själv att de flesta fä platser upptas av män. Ska kvinnor då ha den goooda rättvisan och män den dåliga. Rättvisare straff, 50% mellan könen, det är bara att kvotera. Har en bekant kvinna som slog sin man, sin son, men försvarade sina döttrar. Hon bar sig helt oberäknerligt åt, svor och härskade. Det gick överhuvudtaget inte att anmäla henne, hon blev ack så söt när hon konfronterades. Har sett detta på arbetsmarknaden också där kvinnor söndrar och härskar. Sitter inte på något svarshäfte men kanske man ska fundera litet över hur det verkligen förhåller sig.

 65. Rolf Lundqvist

  Rolf LundqvistMånad sedan

  jämlikhet mellan könen på arbetsmarknad pension,, dela poängen, vi hade ju sambeskattning för i tiden, det vill inte sosse för de vill ha kontroll av barnen

 66. Dan Iel

  Dan IelMånad sedan

  Hur kan man bli en internationell expert på skillnader mellan män och kvinnor. Vilket skämt.

 67. John

  JohnMånad sedan

  En potentiellt skicklig ingenjör som föds i fattigdom har enormt mycket svårare att bli en skicklig ingenjör. En kvinna som föds till att kunna bli en skicklig ingenjör har svårare att bli det eftersom hon har ett mycket stark kulturellt tryck på att inte bli det. Vi behöver bli bättre på att ta bort vår bias mot kvinna/man för att få bästa person för rätt jobb. Vår kultur stoppar oss från att sätta de genetiskt bäst lämpade på rätt jobb. Samma för svart/vit, gay/straight osv...

 68. Burgur

  BurgurMånad sedan

  Det är mindre troligt (skulle inte säga svårare) att en kvinna bli det. Hon kan fritt välja att utbilda sig till det och har alla möjligheter till att bli det (I Sverige). Men det är mindre troligt att hon väljer det yrket då det bl.a. kanske ses som ett yrke för män. Jag ser inte det som ett mansyrke men det finns säkert någon som gör det. Håller med om att man borde se på utbildning och hur anpassad man e för jobbet. Tyvärr följs inte alltid det då ett tryck för "jämställdhet" finns på företag. Att de bör ha 50/50 män kvinnor. Så män eller kvinnor som kanske inte va bästa valet för jobbet tyvärr får jobben.

 69. Kim Jong-un

  Kim Jong-unMånad sedan

  Jösses...ett program på nästan två timmar med ett ämne där gästen får tala till punkt och blir inte konstant avbruten. SVT, se och lär. Tack för ett bra program!

 70. Lovisa knut

  Lovisa knutMånad sedan

  Är rätt säker på att studien på en dag gamla bäbisar om att vara sakorienterad kontra personorienterad är rätt starkt kritiserad. Detta på grund av att porträttet på väggen var av mamman. När man testade att göra om det med en bild av random person var resultatet inte samma.

 71. Eliot Ness

  Eliot NessMånad sedan

  Roligt att han ger som exempel att tjäna 85 tusen i månaden och frun hälften på 40 tusen. Tänk om en annan ens var i närheten av 40 tusen ens en gång. Finns det ens normala människor i Sverige som tjänar 85 tusen i månaden?????

 72. Jonas Vilhelm Lindberg

  Jonas Vilhelm LindbergMånad sedan

  Angående religion lyssna på Stellan Skarsgård och fundera på hans resonemang och utmana dig själv!

 73. Marianne Giger

  Marianne GigerMånad sedan

  Annars en mycket bra intervju. Jesus avskyr mest av allt religiösa åsikter för Han vet att dom är skenheliga och ett totalt hyckleri. Börja känna Jesus iom du läser Joannesevangeliet och det börjar med att Jesus är Ordet. Du kan bara veta vem Gud är om du läser Guds Ord och läs i början bara NT. Själv hade jag schizofreni efter 18 års äktenskap, åkte till psych. klinik och ingen förstod hur allvarligt det var. På rummet tände jag eld på mej själv och låg sedan 2 månader på förbränningsstationen i Zürich. Detta var år 1978 och jag visste att Gud är den enda rätta vägen. Blev frälst mars 1983 och Gud har gjort mej ovanligt psykiskt frisk. Det finns cirka 2 % kristna i Sverige, i IT 1 % för om man är katolskt prägt är man bara religiös och som sagt det är det värsta för det är antikristligt. I dessa tider med Corona och liknande har kristna bara aha-upplevelser.

 74. Highwon

  HighwonMånad sedan

  amfetamin tydligt men heroin otydligt och svårt att märka, hahahaha jävla amatör. Märks att han blivit skolad i svensk narkotikapolitik.

 75. Jay Adams

  Jay AdamsMånad sedan

  Varit heronist i nästan ett decennium, både injecerade och rökte mellan 1-3 g om dagen. Är dock ren sedan nästan två år tillbaka. Kan skicka en bild på mig och fem andra personer som aldrig missbrukat droger så kan vi se om du kan peka ut vem som är jag. Slår vad 5000 kr att du misslyckas. Heroin är ej nämnvärt skadlig för kroppen och ger inget sargat utseende som t.ex amfetamin kan göra. Det som sliter på heroinister är livsstilen och på/avträndning. Har du alltid tillgång till drogen, tak över huvudet och sköter din kost och hygien så ser du ut som alla andra. Titta på Philip Seymour Hoffman. Tycker du att han ser ut som en jonkare?

 76. Kirsti Reinholdtsen

  Kirsti ReinholdtsenMånad sedan

  Sånn en fantastisk interessant mann !

 77. ET

  ETMånad sedan

  Why is youtube recommending me this shitty swedish podcast. just autoplays this episode over and over... Judging by the view to like ratio, im not the only one.

 78. Pan Alf

  Pan AlfMånad sedan

  TRU HISTORY IS THE KEY. Experiments; In 1957, a pandemic hit, the H2N2 Asian Flu with a .7% Infection Fatality Rate, which killed as many people per capita in the US as the COVID has claimed now. There was never a single mention of it in the news at the time, never mind the extraordinary upheaval that we see now. In 1968 the Hong Kong Flu hit the US (.5% IFR,) taking 100,000 people when the US had a markedly lower population. Not single alarm was raised, not a single store closed nor even a network news story. The following summer the largest gathering in US history took place, Woodstock. Mass hysteria is never accidental, but benefits someone. The only question left to answer is, who? www.globalresearch.ca/chief-science-officer-pfizer-says-second-wave-faked-false-positive-covid-tests-pandemic-over/5724753

 79. Axel V

  Axel VMånad sedan

  David väldigt bra som alltid. Dock en liten rättelse - jo vi vet visst hur farlig kosmisk strålning är. Och vi vet att flygpersonal får mycket met av den. Den är en smärre del av den årliga dos vi alla får från mark, mat mm. Även vårt eget skelett är radioaktivt. Allt detta på helt ofarliga nivåer.

 80. tom cat

  tom catMånad sedan

  Basebollracket?

 81. Eddie Larsson

  Eddie LarssonMånad sedan

  Onskan fijnjs idag i samhällrt droger aclkohol mm beroende av porr .Läs Biblen blir troende frälst kontaktar kyrkan paastorn om ni behöver hjälp eller präst i svensklan kyrkan

 82. snailmessiah

  snailmessiahMånad sedan

  Sikke et godt podcast :) Dejligt at se at Svenskere kan tænke lidt :P Der er håb endnu hehe

 83. Anna Wigervall

  Anna WigervallMånad sedan

  Uppskattad Intervju! Tack för den.

 84. Alice Lund

  Alice LundMånad sedan

  Varför gav YT denna video till mig?

 85. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Att jobba natt kan inte vara nyttig i längden.

 86. Roy Öhrn

  Roy ÖhrnMånad sedan

  5544444

 87. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Ingen kan se rosa elefanter!?. Jo det kan man!!!!. Jag har sett dessa!!! Galen trötthet. Jag jobbade 12 timmars nätter 5 dagar 6 veckor i sträck. Då kan man Deffinitivt se rosa elefanter. Och dessa små varelser var fem till antalet och höll varandra i svansen. Ganska små med tanken på att det var elefanter. Och denna upplevelse har gjort att nu för tiden totalt vägrar jobba natt.

 88. solveig sommerfeld

  solveig sommerfeld2 månader sedan

  Upplysande. Tack!

 89. Allan Brallan

  Allan Brallan2 månader sedan

  Sktbra, jävligt bra pod. Alex är riktigt fet i sina frågeställningar.- Allvarligt talat vårda språket nån gång Alex. Du låter som en ghetto pojk. Sluta svära så mycket.

 90. Kent Bergström

  Kent Bergström2 månader sedan

  Den gemensamma pensions iden är ju helt klockren, varför är det inga politiker som lobbar för det?

 91. Nisse Von Gåslefver

  Nisse Von Gåslefver2 månader sedan

  Alltså vad menar han med om du dricker en flaska 70cl 40% dagligen i tre fyra veckor att du måste trappa ur, gäller det alla eller alkoholister? Tänker om jag skulle trycka i mig ett helrör om dagen i tre veckor som ett experiment skulle jag då löpa stor risk för dillerium av att bara sluta rakt av? Drack en hel del när jag var yngre under ett par år och begrep inte varför jag mådde psykiskt dåligt föränn nån sjukskötare nämnde att för högt alkoholintag kan leda till det, så de flesta skulle nog känna av som nån form av lättnad mot ångesten som gjorde ett sånt expriment med sjuktmligt högt alkoholintag... Lite otydligt hur han menar.

 92. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  Om 3 % av alla i Sverige begår de flesta brotten och detta till 97 % görs av män så kostade dessa 3 % män ca 60 miljarder av statsbudgeten, exkl kostnad i kommun/region. (kriminalvård, rättsväsende, bidrag och Polis). Det är ca 6 %, med övriga offentliga utgifter kan det bli 10-20 % av offentliga utgifter. Kan dessa pengar användas till annat och är det teologer och genusvetare som behöver tryckas till för att de förvärrar situationen? Eller finns det bara en kompetens (psykiatriker) som kan "gå till botten" och lösa problemet? Även här finns en skala mellan icke-våld till de 3 % som döms för brott så i verkligheten rör det sig om mycket mer pengar. På Uppsala universitet finns en avhandling som använt en modell för mäns våld mot kvinnor i hemmet i en akademisk miljö, och metoderna visar sig vara desamma. "Vi blev antagligen för många" av A Andersson från 2007. Makt i form av härskartekniker används inte endast mot kvinnor, så genusvetarna kan vara något viktigt på spåret - kan ledarskapet utvecklas från de kulturer som maffia och militär har skapat en gång i tiden och i så fall varför? Det är ineffektivt att vältra över kostnader på andra.

 93. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  Handelshögskolan i Stockholm har gjort en studie av just oskäliga löneökningar i mindre grupper av män, ofta i stora organisationer. Finns många kompetenta genusvetare som även borde få vara med i framgångspodden, t ex Anna Wahl från KTH, fd Handelshögskolan. Lägger man till genetiken är det än mer konstigt att män som grupp, med "subspecialiserade hjärnor som lätt fångar bollar" har mest/flest högre positioner samt är chefer när kvinnliga hjärnor som grupp bättre använder "helheten" och är mer människointresserade. Sen länge finns det vetenskaplig forskning på att sak-specialister inte är de bästa på ledarskap, som också är ett akademiskt ämne, främst inom företagsekonomi (organisation/marknadsföring/redovisning) och personalvetenskap.

 94. Curious2011

  Curious2011Månad sedan

  @Felix C Nej, precis. Jag tog det som exempel på "en biologisk fakta" men där vi i praktiken gör tvärtom. Inom ledarskaps-litteratur står inget om att organisationer blir bäst med psykopater som ledare. Det är poänglöst att bråka om biologi, genus och miljö och istället koncentrera sig på målet. Vilka kan då bidra med vad för att nå målet? Då har alla en viktig roll att spela, istället för att sakkompetenser ska konkurrera ut varandra, främst genom att välja att missförstå. Tänk en restaurang, bygge eller fotbollslag som inte lär sig samarbeta. Vad blir det, inga intervjuer i alla fall!

 95. Felix C

  Felix C2 månader sedan

  Att kvinnor som grupp är mer människointresserade behöver inte betyda att dem borde vara bättre på ledarskap och mer framgångsrika i organisationer, kansker är det tillochmed rent hämmande för dem. Det är såklart många faktorer som spelar in här, och en faktor är att det är en hyper-kompetitiv miljö man befinner sig i när man ska nå toppen i en organisation, och då kan det skada att ha hög "agreeableness" som kvinnor som grupp också har mer av än män. Om jag ska dra ett exempel, om än något extremt, så kan man titta på psykopater. Dessa personer har noll människointresse utöver sig själva, förutom att de vill befinna sig på toppen av hierarkin och dominera alla. Det man kan se är att psykopater besitter vissa egenskaper som kan göra dem extremt framgångsrika inom organisationer, och dessa egenskaper är i vissa fall raka motsatsen till agreeableness och genuint människointresse.

 96. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  Så kristna människor går runt och "tror på en gubbe med skägg i molnet"? Många kristna arbetar med just beroendeproblematiken och har hjälpt många men hur ska de kunna få bidra med sin kompetens kopplat till Maria-kliniken? Ett lysande exempel på män i beslutande positioner, deras begränsade bild/uppfattningsförmåga medför att de inte förstår att läsa av kvinnors, genusvetares och teologers kompetens? Vi kan kontra med att "psykiatriker skriver bara ut piller" eller så sätter vi ingång och samverkar, varför inte på Maria-kliniken?

 97. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  Det finns en vetenskaplig studie från Umeå universitet som visar på hur få familjer som klarar av att föra familjedialoger om saker, oftast diskuteras det inte. Gäller även akademiska familjer, så grattis till att ha klarat av att separera 1. egna viljan från 2. familjeekonomin åtta gånger. Om Umeås studie är det faktiska, vetenskapligt baserade läget i Sverige över hur beslutsfattandet ser ut hur ska då statliga medel användas och varför? Förstärka etablerade strukturer kopplat till vilka mål? Vad som är samhällets mål, borde vara något annat än privatekonomiskt och neutralt för individen. Kvinnor har precis kommit loss från "sambeskattning", en bättre metod är att frysa mäns pensioner för att höja underhållsbidraget för de män som inte bidrar mer tills barnen är 18 år.

 98. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  "Barn föds som tomma ark" - vilken genusvetare säger det? Var finns forskningsbelägg på det påståendet? Varför ska det vetenskapliga ämnet genus (fd kvinnohistoria) även innehålla alla andra ämnen, t ex genetik, när resten av den vetenskapliga världen håller isär sakfrågor? Varför innehåller inte ämnet genetik "engelsk språkkonstruktion" eller hydralik?

 99. H W

  H WMånad sedan

  @Curious2011 Är inte lika lön, lika utfall?

 100. Curious2011

  Curious2011Månad sedan

  @Felix C Ja, tvärvetenskapligt på ett annat sätt än just genetik. Mer som processorienterat arbetsätt jämfört med sakspecialist inom en del i flödet. Det måste finnas andra kompetenser som kan arbeta med gentikfrågan då genusvetarna har fullt upp med sitt ämne. Vilka genusvetare/feminister vill ha lika utfall? Läs 100 år av ensamhet på Handelshögskolan så beskrivs på ett mycket kompetent sätt alla strukturella hinder och system som endast en del av studenterna har tillgång till. Även Jordan P, som jag till stor del hyser stor respekt för hans vetenskaplighet, kompetens och skicklighet kan inte genus och vet för lite om Sverige/Norden för att kunna uttala sig vetenskapligt om just det. Varför inte istället lära och lyssna av en genusvetare istället för att prata om dem, särskilt konstigt från en som JB Petersen som lyssnat så mycket på människor under sitt yrkesliv.

 101. Felix C

  Felix C2 månader sedan

  Genusvetenskap är tvärvetenskapligt, och genetik/biologi är en viktig komponent i detta. På samma sätt är geologi är en viktig komponent till det tvärvetenskapliga ämnet geografi. Om genusvetenskap är tvärvetenskapligt borde genetik vara en viktig del inom genusforskning, men detta verkar inte vara fallet såvitt jag kan se. Om nu 50% av våra egenskaper är kopplade till genetik, borde inte ett område som intresserar sig för normer och beteenden ta stor hänsyn till detta? Det verkar tyvärr inte så, då detta är något som genusvetare aldrig eller sällan nämner. Påståendet att människor är starkt påverkade av sin genetik är ett direkt hot mot feminismens strävan efter lika utfall. Genusvetenskap och akademisk feminism är starkt sammankopplade, vilket är anledningen till att jag tror att genusvetenskap inte vill ge utrymme till genetiken i deras studier.

 102. Curious2011

  Curious20112 månader sedan

  "Vill inte förslösa pengar i den offentliga sektorn så då krävs låga löner" - Varför har Maria-kliniken blivit privat och hur har det påverkat lönerna? Vem betalar?

 103. Artan Gashi

  Artan Gashi2 månader sedan

  Gud har inte behov av skägg

 104. Artan Gashi

  Artan Gashi2 månader sedan

  Hormoner i kött etc för att djuren ska väga mer och få mer pengar för djuret drabbar tjejer så att dom blir killiga. Etc Etc... Enkel matematik

 105. Artan Gashi

  Artan Gashi2 månader sedan

  Jag kan slå vad om att dom hormon stör enskilda barn via ”stelkrampssprutan” jag är en av dom.

 106. Camilla Edstrom

  Camilla Edstrom6 dagar sedan

  På vad sett? Intressant

 107. Artan Gashi

  Artan Gashi2 månader sedan

  Allt för att förhala symtom till sjukdomar för att kunna ta till kostsamma och onödiga åtgärder för att kunna fakturera.. Dom hade inte haft något emot att tom gå på vilsna media manipulerade, mobbade, grupptryckta barn med prestationsångest och dåligt självförtroende som också Satan trycker ner som dessa onda associerat med för att vilseleda människor till dom själva, barn som inte kommit in puberteten ännu som han nämner i denna video. HEALTH BEFORE PROFIT SKA DET VARA!

 108. Artan Gashi

  Artan Gashi2 månader sedan

  Idag är vi informerade och kloka nog att förstå att Satan som har sina klor inom ”myndigheter” är roten av problemen där läkemedel ifrån naturen som är för vår välmående och hälsa förtalas och hindras av onda för egna onda intressen. Jag har inte gått klart skolan men är övertygad om att dom depression signaler är NÄRINGSBRIST av huvudsakligen CANNABINOIDER. Allt annat är bedrägeri!

 109. Ulf Bejerstrand

  Ulf Bejerstrand2 månader sedan

  Underbart...

 110. Jonna †

  Jonna †2 månader sedan

  JAG VILL INTE LYSSNA PÅ DET HÄR!! Varför tvingar youtube den här smörjan att börja spela hela tiden???

 111. Decan Music

  Decan Music2 månader sedan

  avgiftning

 112. Walden

  Walden2 månader sedan

  Kollar upp min identitet och gillar samtidigt detta samtal. En fråga. -- Varför målar man sina naglar?

 113. Burgur

  BurgurMånad sedan

  För att utmana sig själv tror jag. Att göra något obekvämt eller som går emot normen.

 114. Karl S

  Karl S2 månader sedan

  Riktigt begåvat. Att man stannar av hashrökandt i 13 års ålder. Att vara barnslig, ansvarslös, han beskriver 90% al samtliga 90talister. Jag har varit hemma och jobbat hos både poliser o läkare, föräldrarna tvättar deras kläder, Bokar tid hos frisören, damsugar etc.

 115. Agneta Andersson

  Agneta Andersson2 månader sedan

  +om du inte har koll på kosmisk strålning,,, hur ska vi då lita på resten av vad du säger??

 116. Ma r

  Ma rMånad sedan

  För att han tog det som exempel på saker som SKULLE KUNNA ha en miljöpåverkan, fast vi inte vet exakt. Han uttalade sig inte säkert där. En kunnig och klok person påstår aldrig att han vet allt, utan tar även in saker som inte är helt utredda, och konstaterar att dessa saker också kan spela en roll. Han uttalade sig säkert när det gäller de saker han vet, tex om normalfördelningskurvan och skillnader mellan könen.

 117. Berth Dahlgren

  Berth Dahlgren2 månader sedan

  Detta med gemensam pension har jag länge tänkt på, detta vore rättvist

 118. 0e32

  0e322 månader sedan

  Vad skönt att man alltid har låtit bli alla droger!! Har vänner som "rökt" en del under unga år och gud vad pantade dess är som vuxna....!!

 119. Ynffy

  Ynffy2 månader sedan

  Mycket intressant!

 120. Peter Andersson

  Peter Andersson2 månader sedan

  Var har du undersökning om att kvinnor har mer empati o hur gick den undersökningen till ,,,, viktigt

 121. Philip Battersby

  Philip Battersby4 dagar sedan

  Peter, normalfördelningskurvan är extremt viktig i detta sammanhang. Om du tar 100 män och 100 kvinnor så kommer 60 män och 60 kvinnor vara ungefär lika i empatisk förmåga, medans de 40 mest empatiska kommer vara 35 kvinnor och 5 män och vise versa för minst empatiska. Detta översätts i ett större perspektiv till att majoriteten av kriminella är män. I Sverige - 78%. Detta är liksom inget nytt...

 122. Burgur

  BurgurMånad sedan

  Googla, fick fram flera resultat (har kvinnor mer empati), orkar inte kolla hur de genomfördes men det kan du få reda på i dom.

 123. Janne

  Janne2 månader sedan

  svensk vård

 124. favoritsvarmor

  favoritsvarmor2 månader sedan

  Eftersom våra hjärnor är för små för att förstå varifrån allt kommer, och vi likväl finns, bör det rimligtvis finnas en tillräkligt stor intelligens som förstår. Gud

 125. GZA

  GZA27 dagar sedan

  Våra hjärnor är som sagt inte anpassade för att förstå allt, men det betyder inte att det måste finnas en större intellgens som gör det. Det är en falsk implikation. Hela religionsfrågan/Guds existens är helt öppen för diskussion, det finns fortfarande inga bevis för eller mot Gud. Ateism är den mest neutrala positionen man kan ta dock. Det innebär helt enkelt att man inte tror på någonting tills dess att tillräckligt med bevis uppstår.

 126. heroldable

  heroldableMånad sedan

  Hehe.....ja, det er rett! Gud har skapt alt. Og vi mennesker er skapt i Guds bilde. Adam og Eva var ulydige mot Gud og så ble de slik at de ikke ville være sammen med Gud mere....; for Gud er sannhet. De hadde blitt syndere....; og siden ble hele menneskeslekten syndere. ........., men Gud ville få orden på dette, så han ble født som menneske...., og tok synden på seg og lot seg korsfeste og tok synden med seg i døden. ....., men det var jp bare mennesket Jesus som døde, Gud kunne ikke dø; så han sto opp igjen...., og lever evig. Jesus Kristus har blitt Herre i universet, og han har blitt frelser. Liksom Adams slekt var syndere, blir Jesu slekt uten synd. Vi er altså født syndere. Det som er så bra, er at vi kan bli født på nytt, åndelig. Blir vi det, slipper vi å dø en åndelig død, det vil si; vi må ikke være borte fra Gud i all evighet. Og det er bra, for evigheten uten Gud er helt forferdelig, sier han selv. Begynn å lese bibeln. Johannes evangelium.

 127. favoritsvarmor

  favoritsvarmor2 månader sedan

  Ang pensionspoäng, så bör de delas under den tiden barnen är under 18 år.

 128. favoritsvarmor

  favoritsvarmor2 månader sedan

  Om män är mer sakorienterade, och kvinnor inte är det, väger kvinnor även in andra faktorer än lön. Testosteron gör kanske även att män"fajtas" för sin lön.

 129. Andy Pandy

  Andy Pandy2 månader sedan

  En Hundrafaldig ökning av ROGD betyder ju att det minst fanns EN person tidigare där detta gällde och att denne enda person nu är i relation till 100 personer. En hundrafaldig ökning av något ökar trots allt skapligt mycket.

 130. Andy Pandy

  Andy Pandy2 månader sedan

  Kör på tvåsiffrigt nu..

 131. Andy Pandy

  Andy Pandy2 månader sedan

  Seriöst och sakligt.

 132. Jonas Rosengren

  Jonas Rosengren2 månader sedan

  David Ebenhard är den typen av läkare som tom jag skulle ha stort förtroende för. Han får får fixa mitt alkohålberoende

 133. Mary Johansson

  Mary Johansson2 månader sedan

  Mycket intressant!👍