#Uppesittarkväll 24 mars

Det har hänt mycket sedan sist. Marsupplagan av #Uppesittarkväll handlar mycket om coronakrisens påverkan på ekonomin, men fokus ligger fortfarande på hur vi ska förvalta den lön vi får in.
Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråberg och Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning finns på plats under kvällen. De sociala flödena håller Adam Thelander koll på.
Ställ dina frågor under #Uppesittarkväll på Twitter eller i livechatten. Våra gäster och programledare gör sitt bästa för att vara en källa till trygghet och verifierad information i dessa oroliga tider.
Medverkande:
Matilda Karlsson @karlsonmatilda insta: @matildaecon
Albin Kjellberg @aktiealbin
Nicklas Andersson @investeraren
Adam Thelander @adth01
Alexandra Stråberg, chefsekonom Länsförsäkringar @astraberg
Johan Thorén, förvaltningschef Strand Kapitalförvaltning @smabolagsjohan
______________________________
Gillar du videon? Prenumerera på EFN på SEtoos: setoos.info
För fler ekonominyheter: www.efn.se
Twitter: efntv
Facebook: efntv

Kommentarer

 1. Filip Lindqvist

  Filip Lindqvist9 månader sedan

  Alexandra är en riktig 🌟 🙏 😍

 2. bruzeTube

  bruzeTube10 månader sedan

  Mycket bra Uppesittarkväll! Gött med lite lugnare tempo och inte så stressigt, låt alla få prata till punkt. :-)

 3. A

  A10 månader sedan

  Om man inte tajmar utan köper exakt lika mycket varje månad, topp som botten och det alltså med tiden blir en mindre del av det totala sparandet - är det då verkligen lönsamt att vara på börsen? Hur många % ungefär per år kan man räkna med att börsen ger i avkastning om man investerar i index varje månad topp som botten?

 4. A

  A10 månader sedan

  Kan inte ni supertrion skapa en egen kanal nu när EFN ska dra in. Gör ett eget börslunch varje dag. Hade varit FAAANTASTISK! Skulle kolla varje dag.

 5. Robin Jacobsson

  Robin Jacobsson10 månader sedan

  Albin styr skeppet. Perfekt 👍👍👍 Även om Niklas har mycket bra att säga, tror jag att det hade större effekt om han sade det hälften så fort..... Det enda jag kunde tänka på under detta avsnitt var att det var bättre än ett "vanligt" EFN avsnitt.

 6. monica!

  monica!10 månader sedan

  är det buy the dip eller?

 7. Axel Klint

  Axel Klint10 månader sedan

  eltejp på pennan? ;)

 8. dr.chicago

  dr.chicago10 månader sedan

  Nu är jag trött på ert skitsnack om dumma pengar hit och dit. Jag är intresserad av få så hög avkastning som möjligt på mitt investerade kapital, därför väljer jag den billigaste produkten. Indexfonderna är de produkterna som levererar mest värde i förhållande till vad man betalar, det är det inga tvivel om. Vem är det som är dum egentligen? Strand småbolagsfond är en totalt värdelös fond i förhållande till vad man får betala för den. Du kan få samma avkastning i tex amf aktiefond småbolag men till 1/5 av priset. Varför ska min överavkastning gå till strand kapitalförvaltning? Vad har jag för intresse av det?! Det är MINA pengar som investeras och det är JAG som tar 100% av risken men Strand kapitalförvaltning som tar HELA överavkastningen. Jag hoppas folk som tittar på detta ser igenom det enorma hyckleriet som pågår just nu.

 9. Samuel Jacobsson

  Samuel Jacobsson10 månader sedan

  @dr.chicago Ingen har tvingat nån att göra dåliga investeringar, är varje enskild individs ansvar att fatta sina egna ekonomiska beslut. Du har en poäng i att indexfonder kan vara mest lönsamt över tid vad de gäller potentiella upp sidan "i goda tider" och förutsatt att du prickar timingen, men samtidigt i kriser är de en bra mkt högre risk i index, och där aktivförvaltning verkligen slår index. Hade du köpt en index som spegla omx år 2000 på peaken, hade du fortfarande haft negativ total avkastning, så tajmingen är A& O i index, och dess negativa effekter syns först när ekonomin sviker.

 10. Robin Jacobsson

  Robin Jacobsson10 månader sedan

  @Albin Kjellberg Nya "gabbe" in action. 👍👍👍 Grabben sköter sig perfekt 👍👍👍👍

 11. Albin Kjellberg

  Albin Kjellberg10 månader sedan

  @dr.chicago Jag tycker diskussionen är viktig. Nu för du ju dessutom den på (nåväl) hyfsat trevlig nivå också. Det har synts, och kommer fortsätta synas, gäster som tokratar aktiv förvaltning. Räknar med att du likear, delar och retweetar då :-)

 12. dr.chicago

  dr.chicago10 månader sedan

  tycker du själv det är rimligt att plugga en aktiefond som jämför sig med OMRX-TBILL? Om fonden utvecklas bättre än sitt jämförelseindex (OMRX-TBILL) + 1 procentenhet utgår en prestationsavgift på 15 % av överavkastningen. man ska vara otroligt urusel förvaltare om ens aktiefond ska underprestera ett ränteindex över tid. sen sitter dessutom förvaltaren och säger att det är bäst att vara underinvesterad över tid... men alltså kom igen....

 13. Albin Kjellberg

  Albin Kjellberg10 månader sedan

  @dr.chicago Ingen försöker lura någon. Vi har röster både för och emot index i studion. Vi måste kunna låta båda höras. Och såvitt jag vet så yppade jag ingen åsikt alls. Och ang. vad Handelsbanken vill: EFN är en oberoende redaktion. Jag representerar EFN.