Saker du aldrig vågat fråga nån som är adopterad!

"Jag tänker mest på vad hon har gått igenom... Ska jag komma in och bara: Hej jag lever jättebra!"
Era frågor- era svar. Vill du svara på frågor eller fråga något du aldrig vågat innan? Skriv till oss på Instagram: @tanktill.
De medverkande talar ur sina egna perspektiv och representerar inte alla med liknande erfarenheter.
Reupload pga ljudfel.

Om Tänk till
Ungas berättelser om vad som är viktigt. Tänk till finns i sociala medier och produceras av UR som är en del av public service.

Följ oss i sociala medier
Facebook: tanktill
Instagram: tanktill

Du ansvarar själv för dina inlägg och kommentarer. UR modererar enligt: www.ur.se/Om-moderering

Kommentarer

 1. Mira Öhman

  Mira Öhman26 dagar sedan

  Min mamma är adopterad från Sydkorea, och jag är hälften korean och hälften svensk:)

 2. eioshen boboi

  eioshen boboiMånad sedan

  kan frammana. Hon skriver också om adoptionsindustrins baksida, så den är både rörande, tankeväckande och informativ.

 3. bodoti qwiu

  bodoti qwiuMånad sedan

  Tack för man lär sig så mycket!

 4. Ailsa Ni

  Ailsa NiMånad sedan

  blev kidnappade och sålda, trots det har hon aldrig "hört" en sådan story?

 5. Whats Good

  Whats GoodMånad sedan

  ”Varför ser du ut sådär du ser ut som bajs?” ”Ja du vet, de vanliga frågorna” Usch till det faktum att det ens ska behöva vara en ’vanlig fråga’ som vissa personer får. Inte okej.

 6. sehhi vooty

  sehhi vootyMånad sedan

  specifika avsnitt så är rubriken en aning missvisande - dessa frågor är knappast frågor som folk aldrig vågar fråga - detta är frågor som folk ständigt vågar fråga.

 7. Joanna

  JoannaMånad sedan

  Älskar era videos, dom är så bra 🧸

 8. bodoti qwiu

  bodoti qwiuMånad sedan

  wow! super nice?

 9. Yessica Jama

  Yessica JamaMånad sedan

  Tack. Då kan ni gå ut samma väg som ni kom ” RUDE MUCH!

 10. Yessica Jama

  Yessica JamaMånad sedan

  @oiuet souiu absolutely but the comment was rude .

 11. oiuet souiu

  oiuet souiuMånad sedan

  ?? But enjoying the video. ????

 12. brie

  brieMånad sedan

  Den andra sidan av myntet om adoption som Max tar upp är otroligt viktig. När adoption inte ses som en humanitär gärning, utan något som man kan tjäna pengar på.

 13. Daniel Alvarez Saldivar

  Daniel Alvarez SaldivarMånad sedan

  Under Pinochet tiden i Chile så va d så att många chilenska barn vart adopterad till sverige o många kännade pengar på detta o Sverige visste om det. Tråkigt men sant.

 14. Emmes

  EmmesMånad sedan

  Fett intressant och kolla på som adopterad själv haha 🙈😆

 15. bocoy noiu

  bocoy noiuMånad sedan

  Jag tycker att det är smått problematiskt med denna typ av klipp då det kokar ner oerhört komplexa frågor till lättsmälta munsbitar. Visserligen är det bra att lyfta hur vanligt det

 16. yaliso gioouy

  yaliso gioouyMånad sedan

  Älskar era videos, dom är så bra 🧸

 17. HD 1891

  HD 1891Månad sedan

  Ja trodde snubbe va Eritrean .

 18. Noah Tecle

  Noah TecleMånad sedan

  hahaha

 19. mijuo roui

  mijuo rouiMånad sedan

  Älskar era videos, dom är så bra 🧸

 20. eioshen boboi

  eioshen boboiMånad sedan

  specifika avsnitt så är rubriken en aning missvisande - dessa frågor är knappast frågor som folk aldrig vågar fråga - detta är frågor som folk ständigt vågar fråga.

 21. foopyu nooui

  foopyu noouiMånad sedan

  Ordet ”riktig” som folk använder🙄🙄

 22. Elene Thelander

  Elene ThelanderMånad sedan

  Ordet ”riktig” som folk använder🙄🙄

 23. Olivia Nord_Rehnby

  Olivia Nord_RehnbyMånad sedan

  Skulle vara kul om ni gjorde ett avsnitt med saker du aldrig vågat fråga nån som har skillda föräldrar eller bär mycket smink. Kan ställa upp haha

 24. Teresa Lindberg

  Teresa LindbergMånad sedan

  Brasilien, Vietnamn, Sydkorea mfl. "sk." givarländer har varit i blåsväder för att adoptionerna har gått tveksamt till samt chileadoptionerna har nästintill enbart handlat om barn blev kidnappade och sålda, trots det har hon aldrig "hört" en sådan story?

 25. Hanna Merija

  Hanna MerijaMånad sedan

  Ja asså jag har hört om detta förut men det kan ju vara svårt för henne att veta om ingen berättat det till henne... han kanske inte visste förrens tjejen från samma barnhem berättade, jag fick upp ögonen för det från förra videon de gjorde om adoption... det är lätt att tro att det bara är en fin sak om det är det enda folk säger till en. Dessutom brukar folk inte veta om saker när det inte gäller dem tyvärr eller är relevant antar jag :/

 26. Chloe Davis

  Chloe DavisMånad sedan

  oftast går till. väldigt intressant perspektiv som jag aldrig tänkt på förut. rekommenderar starkt om man vill lära sig mer om ämnet....

 27. Miss Banana

  Miss BananaMånad sedan

  Kan ni göra vad man aldrig vågat fråga en tjock person kanske? Tror att det vore en ögonöppnare för många.

 28. M F

  M FMånad sedan

  Jag tycker att det är smått problematiskt med denna typ av klipp då det kokar ner oerhört komplexa frågor till lättsmälta munsbitar. Visserligen är det bra att lyfta hur vanligt det är med frågor som frågeställaren ofta tror är unika, men det är samtidigt vanskligt att låta två personer representera en oerhört heterogent sammansatt grupp. Vad gäller detta specifika avsnitt så är rubriken en aning missvisande - dessa frågor är knappast frågor som folk aldrig vågar fråga - detta är frågor som folk ständigt vågar fråga.

 29. sannio komi

  sannio komiMånad sedan

  familjehem!!

 30. eh_ disco

  eh_ discoMånad sedan

  ”Hon är arg” av Maja Lee Langvad är en otrolig bok. Skriven i diktform (typ) varje mening börjar med ”hon är arg...” där hon gör upp med alla motstridiga känslor som adoption kan frammana. Hon skriver också om adoptionsindustrins baksida, så den är både rörande, tankeväckande och informativ.

 31. - Zerenity -

  - Zerenity -Månad sedan

  👍

 32. Jane Doe

  Jane DoeMånad sedan

  Väldigt bra video! Den där läraren wtf! Jättebra att ni tog upp människohandeln med barn som blir kidnappade! Kan ni göra en video om fosterhemssystemet i Sverige och nu vuxna som växt upp i fosterhem och eller fosterhemsföräldrar! Skulle de ha velat bli adopterade?

 33. Bella Mikula

  Bella MikulaMånad sedan

  5:05 fyfan vad läskigt jag logga in på mitt gamla konto idag och reflekterade över exakt samma sak. Liksom hur hemskt det är att jag som liten skapade en vit, blåögd tjej eftersom jag som brun, brunögd tjej ville vara det.

 34. gtoss chddy

  gtoss chddyMånad sedan

  Som jag har längtat!!! Så braaa!

 35. mixMartina

  mixMartinaMånad sedan

  Kan ni göra vad man aldrig vågat fråga en tjock person kanske? Tror att det vore en ögonöppnare för många.

 36. Xixx Xxix

  Xixx XxixMånad sedan

  Deras liv skulle varit hemskt om de blivit kvar

 37. rickardo ice

  rickardo iceMånad sedan

  de vet vi ingeting om

 38. Na-Yara Sweden

  Na-Yara SwedenMånad sedan

  Älskar era videos, dom är så bra 🧸

 39. jasmine ja

  jasmine jaMånad sedan

  familjehem!!

 40. Antti of Helsinki

  Antti of HelsinkiMånad sedan

  Jättebra avsnitt!, tankar om hur man själv känner kring adoptionsfrågor och att pga karantänlivet inte ha så mycket bättre för sig så tänkte jag dela med om mina tankar hur jag känner kring att vara adopterad som jag personligen tycker är det bästa som kunde hänt mig. Tanken att ha en familj som är av samma etniska härkomst likt mig själv skrämmer mig faktiskt, jag vill inte ha något annat än en Svensk familj. Jag är adopterad ifrån Sydamerika och kom hit vid strax innan jag skulle fylla 1 år. Jag varken saknar eller känner behov av att träffa eller leta upp mina föräldarar, min familj såsom jag ser det är den jag fick i Sverige, även om jag blivit bortförd/kidnappad och/eller helt enkelt såld till ett barnhem så finns det ingenting jag skulle sakna där som jag inte fått de bättre här i Sverige. Om jag hade jag blivit såld till ett barhem för mina biologiska föräldarar hade det fattigt kan jag inget annat än tacka från botten av mitt hjärta för att ni sålde mig, varför skulle jag vilja växa upp med en fattig familj som levde på samhällets botten för? Är uppväxt på en ö med bara Svenskar, fanns inga höghus, inga trasiga familjer, uppenbara knarkare eller alkoholister, de få som var utländskt härkommande var alla adopterade. min dagmamma (istället för dagis) hade strandtomt så min barndom var bäst helt enkelt! :) När jag är ute bland folk med min mamma eller pappa så känner jag mig nästan stolt, att folk ser och förstår att jag inte är som andra som ser ut som mig, att jag inte är en invandrare... för när jag går själv kan man istället få höra "do you speak english?". Min familj har aldrig varit i närheten att behöva vända på en enda krona, tankarna har kommit och gått om vem fan är jag?, vart är min "riktiga" familj?, och hur många syskon har jag?, kände mig länge i mitt liv tom på tillhörighetskänslor, min mormor som var från Finland fick mig alltid att känna mig som att jag var som henne, min finska släkt fick mig också att känna att jag kanske är annorlunda, för det är jag vell? jag kanske inte är som alla andra... för jag är Sydamerikanen som vill vara från Finland och som försöker lära sig finska och drömmer om att flytta till Finland. Undra vad mina biologiska föräldrar skulle sagt om dom såg dom fina förutsättningarna jag fått samt den landstillhörighetskänsla jag känner för så starkt ^^, Hade jag kommit till Sverige med min biologiska familj så hade vår familj hamnat i nåt dammigt gammalt miljonprogram långt ifrån strandvillor och "mamma, pappa, barn, volvo, villa" livet som jag nu fått.

 41. stilldownwiththemutantunderground

  stilldownwiththemutantundergroundMånad sedan

  Jag är tacksam att jag växte upp med mina två kusiner, som är adopterade från syd-Asien. Det gjorde det liksom så himla normalt att man inte måste ha samma DNA eller samma hudfärg för att vara släktingar. De var aldrig mina "adoptivkusiner", om man inte specifikt pratade om ämnet adoption. Annars var de bara mina kusiner, helt enkelt, precis som resten av mina kusiner. Om något kändes de mer som mina kusiner än resten, då de andra inte var i min ålder. Så en sak som ålder spelade till och med mer roll än DNA. Samtidigt är det svinbra att Max tar upp ett av de potentiella problemen med att adoptera. Sen är det inte upp till mig, som inte är adopterad, att säga om fördelarna vinner över nackdelarna.

 42. Marie Johansson

  Marie JohanssonMånad sedan

  Var glad för att ni har den relationen. En av mina "kusiner" tyckte inte jag skulle ha rätt att ärva något efter farfar, jag var ju som adopterad inte "riktig" släkt.. Min fantastiska farmor sade ifrån ordentligt, värmde i

 43. M M

  M MMånad sedan

  Gud vad dryg han bakom kameran gå ut samma väg! Dom har precis öppnat upp sig om sina liv o sekunden efter ska du ba hejdå dörren är där vilken dryg stil!!

 44. Hedvig Gustafsson

  Hedvig GustafssonMånad sedan

  Är själv adopterad och adoptionskritisk. Personligen tycker jag aldrig en adoption är ”en god gärning”, blir nästan lite irriterad.. Om man har privilegiet att adoptera kan man lika gärna hjälpa dessa barn genom att skänka pengar, för att växa upp i ett främlingsfientligt land är inte kul. Hade varit roligare om ni tog med någon adoptionskritisk eller någon som fått psykisk ohälsa/trauma/skev anknytning som påföljd, för det är vanligt. Har gått igenom en lång personlig utveckling och är fortfarande i den, granskar mig själv ständigt och varför jag är som jag är och mår som jag gör. Mycket tankar rotar sig i adoptionen. Så nej, det är inget ”fint” i min mening.

 45. Lovisa Humla

  Lovisa HumlaMånad sedan

  Är adopterad och har en tvillingsyster från Kina. Tvillingen har lite samma tankebana som dig Hedvig, men har inte gått igenom samma grej med psykisk ohälsa relaterad till adoption. Är själv adoptionskritisk då det finns så många saker som är bakomliggande gällande adoption-tanken om adoption är menat att vara god, men samtidigt så medföljer ofta trauma, psykisk ohälsa, tvivel, och frågor som man kanske aldrig kan få svar på, påvägen kan det medföra skada för både adopterade och adoptionsföräldrarna. Detta är saker som inte tas upp eller uppmärksammas så mycket och bildar ofta en diskussionskonflikt. Har en väldigt bra och nära relation till mina föräldrar. Från tidig ålder har jag och syrran kunnat prata om adoptionen och om hur vi mår/tycker/tänker kring den, vi har fått möjlighet att uttrycka oss precis som vi känner och vill men samtidigt har vi varit tydliga med att vi älskar våra föräldrar och bryr oss om dem. Precis som Max sa så känner jag också en hel del andra adopterade som delat med sig om deras historier, inte lika positiva. En av dem blev utkastad vid tonåren då adoptivföräldrarna kunde få egna barn tillslut, pappan sa till min vän att de ville ha barn men att adoption var sista alternativet (kan tilläga att pappan även uttalade sig rasistiskt) och efter det biologiska barnet föddes blev min vän utkastad. Känslorna som uppstår blir att man är objektifierad, "jag kom hit för jag skulle fylla nån annans önskan, jag hade inget val. De adopterade inte för att de faktiskt ville ha mig". Dessutom blir man ifrågasättande till varför adoptionsföräldrar väljer att adoptera överhuvudtaget om nu syftet är i grund och botten att det ska vara bra för barnet/barnen. Så jag förstår Hedvigs tänk, även om man väldigt gärna vill se de fina delarna så kan det i vissa fall överväga mer negativt än positivt, varje adoption är individuell och oförutsägbar. Tycker man ska adoptera för barnets skull, inte bara för att "man vill ha barn". Om man nu har tanken på att det ska vara för en bra sak bör man inte tänka på vad man själv vill ha ut av det utan faktiskt fokusera på den goda saken, dvs att ge ett eller flera barn, chansen till ett bättre liv, det är min personliga åsikt. Har själv för tillfället problem med att se att adoption är 100% fint pga psykisk ohälsa. men som tidigare sagt så vill jag att adoption ska vara för en bra sak.

 46. BBBplayers

  BBBplayersMånad sedan

  @Lars Jonasson Håller helt med, det är en väldigt logisk beskrivning du ger. Håller även med att sverige inte är främlingsfientligt på något sätt, men vad vi är är extremt segregerade. Rasism är inte att folk ser lite annorlunda på en för ens hudfärg, det handlar om fördomar som vi låtit växa. Av att vi slarvat och misslyckats med integration. Som mörkhyad ser jag också annorlunda på andra mörkhyade om de går i mina kvarter. Anledningen är för att de inte "passar in i bilden", men det har att göra med rädsla för det okända och brist på kunskap och förståelse.

 47. Hedvig Gustafsson

  Hedvig GustafssonMånad sedan

  @Lars Jonasson man ska adoptera endast för man har en extrem barnlängtan, det är viktigt att man inte ser det som ett välgörenhetsprojekt idag. Rasism stöter jag på vart jag än är i världen och vi i Sverige har kommit rätt långt när det kommer till jämnlikhet men jag blir fortfarande mörkrädd av vad jag ser på sociala medier och vad jag och många andra får utstå i Sverige när det kommer till rasism.

 48. Lars Jonasson

  Lars JonassonMånad sedan

  På 60- och 70-talen blev svenskarna matade av TV med berättelser om "de stackars ulandsmänniskorna" så att de tyckte att adoption var en god gärning var inte så konstigt. Det fanns inga vuxna utlandsadopterade (förutom de finska krigsbarnen) som kunde ge sin bild. Idag förstår nog de flesta svenskar att kostnaden för att adoptera 1 st barn till Sverige är mycket högre än hjälpa många barn på plats. Håller inte med dig om att Sverige är ett främlingsfientligt land, jag är svensk-lankes och tänkte likadant när jag var ung men varje gång blev det en rejäl besvikelse när jag besökt min mammas hemland. Där blev jag bara den dumma turisten folk ville lura på pengar.

 49. BBBplayers

  BBBplayersMånad sedan

  @smmi Som adopterad och adoptionskritisk så delar jag gärna med mig av min synpunkt. Det problemet som många inte inser och som man oftast inte tänker på är att ett adopterat barn ofta får det väldigt jobbigt. Personligen skulle jag vilja beskriva det som ett evigt sökande efter vem du är. Man kan gå en hel dag och inte tänka på hur du beter dig, men när du ser dig i spegeln så ser du en helt annan människa än den du upplever dig vara. - Du kan aldrig vara den du är för du blir konstant påmind att du inte är den du tror att du är -. Synen på sina föräldrar är absolut inte förändrad på något sätt, det är den familj du alltid haft och som du kommer ha tills du dör. Man måste ha förståelse för att de problem som uppstår som konsekvens av adoption är så otroligt okänd för det är endast en bråkdel som någonsin kan beskriva det. Det är även därför jag gärna skriver ett svar till dig nu, för att skapa den förståelse som saknas. Fråga gärna mer :)

 50. At Ch

  At ChMånad sedan

  Känner igen allt detta ! Är adopterad, syrran och bror och till och med mamma är adopterad haha !

 51. Samuel Son

  Samuel SonMånad sedan

  Är det indian i Afrika? Jag vill veta bara tack

 52. sldkfk

  sldkfkMånad sedan

  Nej, i Asien.

 53. Adam A

  Adam AMånad sedan

  Nu ni skiner bom paw 💯💯

 54. Nura Abdi

  Nura AbdiMånad sedan

  Intressant ämne.

 55. Zabina B.

  Zabina B.Månad sedan

  Hade det varit möjligt om ni intervjuade några svenskar som blivit adopterade i Sverige? Då det är väldigt ovanligt och då jag själv blivit det, samt även svårt att bli är det också intressant.

 56. Jens Stubbergaard

  Jens StubbergaardMånad sedan

  Jag är🙌

 57. Zabina B.

  Zabina B.Månad sedan

  @Xixx Xxix Faktiskt fler än man tro, men fortfarande ovanligt. Känner och känner även till flertal som blivit det, inklusive mig själv. Men just av den anledningen att folk antar direkt att man blir foster/familjehemsplacerade så hade det varit intressant om de tog upp ämnet att vara svensk och blivit adopterad i Sverige.

 58. Xixx Xxix

  Xixx XxixMånad sedan

  Det är det nästan ingen som blir. Man blir mest fosterhemsplacerad.

 59. Ellen Eriksson

  Ellen ErikssonMånad sedan

  Min syrra är adopterad, hon är tre år äldre än mig. Och vi får aaaalltid frågan om vi är ”riktiga syskon” eller om hon är min riktiga syster. Såååå irriterande

 60. Elizabeth

  ElizabethMånad sedan

  Tack för man lär sig så mycket!

 61. bellatrix

  bellatrixMånad sedan

  Som jag har längtat!!! Så braaa!

 62. Nerd Alert

  Nerd AlertMånad sedan

  En kille i min klass adopterades när han var 8 år o får frågor från lärarna heeeela tiden

 63. Moa Gram

  Moa GramMånad sedan

  vilket annat avsnitt är han max med i? känner igen han

 64. Elmedina Karamani

  Elmedina KaramaniMånad sedan

  Det andra avsnittet om adoption, kolla hans glow up! 🤩

 65. nova ekberg

  nova ekbergMånad sedan

  väldigt intressant ämne och video! det finns även en podcast som jag själv älskar som heter ”dålig stämning” som gjort ett avsnitt som heter ”stulen identitet” som postades den 3 mars 2020 (den finns på ställen där poddar finns tex podcast appen) som har ett unikt perspektiv på adoption och fakta om vad många adoptioner faktiskt är och hur dom oftast går till. väldigt intressant perspektiv som jag aldrig tänkt på förut. rekommenderar starkt om man vill lära sig mer om ämnet.

 66. M F

  M FMånad sedan

  Länk till podcastavsnittet svenska-poddar.se/podcast/dalig-stamning-1/stulen-identitet-19

 67. Hedvig Gustafsson

  Hedvig GustafssonMånad sedan

  @nova ekberg så sant, händer byter pengar och barn byter länder. Barn är ingen rättighet som du säger! Barn har rätt till sin kultur och till sitt namn, nä det är inget fint. Sa också att jag skulle kunna tänka mig att adoptera förut, men om det skulle vara så att jag inte kunde få barn när det väl kommer till kritan så skulle jag istället ta emot fosterbarn. För vet vad adoptionen gjort med mitt mående iallafall och det önskar jag ingen annan att få känna.

 68. nova ekberg

  nova ekbergMånad sedan

  @Hedvig Gustafsson ja, jag har hela mitt liv tänkt på adoption som ett av dom finaste sakerna som fanns och att när jag skulle skaffa barn så ville jag absolut adoptera. Man har aldrig ifrågasatt det och nu på senaste året bara så har jag fått reda på och utbildat mig själv om att adoption är endast human trafficking och köp av barn. Och jag håller med dig om att jag är ””för” adoption i Sverige, iallafall foster föräldrar. Det pågår en kris i världen av hundratusentals barn försvinner och blir köpa av folk med barnlängtan, i USA försvinner så himla mycket barn årligen pgr av ICE och human trafficking. SÅN viktig video och ämne att utbilda sig på. Barn är inte en mänsklig rättighet.

 69. Hedvig Gustafsson

  Hedvig GustafssonMånad sedan

  När jag var i tonåren resonerade jag som tjejen på filmen, den här tacksamhetsnormen och att det var fint. Men du har helt rätt i det du säger. Nu när jag är vuxen är jag adoptionskritisk och mer påläst. Jag är emot adoption, dock inte inom Sverige. Men lyssna på avsnittet alla som inte gjort!

 70. Rebecca Johansson

  Rebecca JohanssonMånad sedan

  Tack för tipset 🥰🙏🏼

 71. caolila181

  caolila181Månad sedan

  Vill man läsa mer om hur det är att vara adopterad rekommenderar jag boken Palimpsest av Lisa Wool-Rim Sjöblom. Hon skriver mycket om motstridiga känslor kring sin adoption och också hur svårt det varit att få fram information kring hennes adoption (hon blev kidnappad). Det är en mycket läsvärd bok.

 72. VLW

  VLWMånad sedan

  Som adopterad är det lätt att känna sig bortvald/oönskad av sina biologiska föräldrar men kom ihåg att av alla människor som finns i denna världen så valde dina föräldrar att adoptera just dig!❤️

 73. Nerd Alert

  Nerd AlertMånad sedan

  Tänk att dina föräldrar ville försöka skapa en familj men när du väl föddes så gick det inte med ekonomi/bostad etc. Så de försökte att rädda dig till ett bättre liv

 74. VLW

  VLWMånad sedan

  @sldkfk oavsett så väljer dom att ha dig som deras barn, dom har alltid ett val att inte adoptera.

 75. sldkfk

  sldkfkMånad sedan

  Man får ju inte välja barn oftast dock, om jag inte minns fel. Det är en matchningsprocess.

 76. Charlotta J

  Charlotta JMånad sedan

  ?!?!

 77. --

  --Månad sedan

  Jag är adopterad :)

 78. M L ʕ•̫͡•ʔ

  M L ʕ•̫͡•ʔMånad sedan

  Indiska killen är sjukt vacker

 79. Fortnite54 ey

  Fortnite54 eyMånad sedan

  Så sant

 80. Emilia Chadda

  Emilia ChaddaMånad sedan

  Aa mörkare indier e oftast finare,de flesta ser ungefär ut sådär

 81. Zabina B.

  Zabina B.Månad sedan

  Åh ja verkligen. Och hans ögon.

 82. Jessica Nordström

  Jessica NordströmMånad sedan

  @MrSham3less ja du är också vacker

 83. MrSham3less

  MrSham3lessMånad sedan

  @M L ʕ•̫͡•ʔ ​ @El niño Sueco Skrev det som ett skämt och förväntade mig nånting annat i gengäld, men ni gjorde mig glad. Ni är bäst

 84. Faron Woods

  Faron WoodsMånad sedan

  Vettigt! Tack!

 85. Xmusic543

  Xmusic543Månad sedan

  Det är bra att ni tar upp det där med adoption, att i många fall så handlar det om trafficking! Minns att det vart mycket adoption ifrån Sri lanka under en period och vid senare tillfälle fick man veta att många utav barnen hade blivit kidnappade!

 86. Xmusic543

  Xmusic543Månad sedan

  Jag med xD anledningen till att jag fick reda på informationen va pga att en lärare ställde frågan om min mamma var adopterad, varpå jag börja söka på adoption ifrån sri lanka.

 87. 1985Viggen ツ

  1985Viggen ツMånad sedan

  Wtf jag är ju därifrån xD

 88. Ess P

  Ess PMånad sedan

  Det är så hemskt att det är svårt att föreställa sig.

 89. kdoingherthing

  kdoingherthingMånad sedan

  Det är en väldigt bra sak som Max tar upp, att adoption inte bara är av godo utan att human trafficking kan vara ett anledning till att barnet hamnar på ett barnhem och att barnet adopteras bort utan samtycke från de biologiska föräldrarna. Går liksom inte alltid att kolla upp att adoptionen kan ha gått rätt till i vissa länder. Riktigt bra klipp!

 90. Abdirahman Jamal Barkadle

  Abdirahman Jamal BarkadleMånad sedan

  hej lika vidon